2018年高考英语考前三个月冲刺卷(全国专用6份含解析)
加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 考前冲刺卷(二)‎ 第一部分 听力(共两节,满分30分)‎ 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)‎ 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。‎ ‎1.How much will the woman pay?‎ A.2. B.4. C.6.‎ ‎2.Who probably went to Prof Freeman’s class today?‎ A.Greg. B.Eric. C.Felicia.‎ ‎3.What will the man do?‎ A.Ask the woman to give him a discount.‎ B.Take the book though it’s expensive.‎ C.Try to get the book online.‎ ‎4.What would the boy most like to be?‎ A.An astronaut.‎ B.A pirate.‎ C.A fireman.‎ ‎5.What are the speakers doing?‎ A.Fishing.‎ B.Hiking.‎ C.Swimming.‎ 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)‎ 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。‎ 听第6段材料,回答第6、7题。‎ ‎6.What are the speakers going to do tonight?‎ A.Go out for dinner at a new restaurant.‎ B.Have a quiet dinner at home.‎ C.Go to a party at a friend’s house.‎ ‎7.What do we know about the speakers?‎ A.They just started dating.‎ B.They both need to change clothes.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 C.They haven’t been married very long.‎ 听第7段材料,回答第8、9题。‎ ‎8.Why does the man call the woman?‎ A.To make an appointment with Mr King.‎ B.To tell Mr King about an important meeting.‎ C.To ask her a question about a sale.‎ ‎9.What does the man want Mr King to do?‎ A.Investigate the foreign exchange market.‎ B.Prepare a presentation.‎ C.Bring some reports.‎ 听第8段材料,回答第10至12题。‎ ‎10.Why did the man stop the woman?‎ A.To remind her of an accident ahead.‎ B.To give her a fine ticket.‎ C.To tell her something is wrong with her back light.‎ ‎11.What is TRUE about fixit tickets?‎ A.They include a 50 fine.‎ B.The repairs must be done within one month.‎ C.You don’t have a choice about where to go for the repairs.‎ ‎12.What is the man like?‎ A.Rude. B.Patient. C.Cautious.‎ 听第9段材料,回答第13至16题。‎ ‎13.Why won’t the speakers go to Europe?‎ A.They don’t have enough time.‎ B.They have been there recently.‎ C.They can’t afford it.‎ ‎14.Where do the speakers decide to go instead?‎ A.The nearby countryside.‎ B.The city next to theirs.‎ C.A nature park that is a little far away.‎ ‎15.How will the speakers go on vacation?‎ A.By car.‎ B.By bus.‎ C.By train.‎ ‎16.What does the woman ask the man to do before they leave?‎ A.Make a list of what they will bring.‎ B.Fill up the car with gas.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 C.Pay attention to the weather.‎ 听第10段材料,回答第17至20题。‎ ‎17.Who started the Library of Congress?‎ A.President George Washington.‎ B.President John Adams.‎ C.Thomas Jefferson.‎ ‎18.What were the Library’s books about in the early days?‎ A.Law.‎ B.Art.‎ C.All subjects.‎ ‎19.What is most of the budget for the Library used for?‎ A.To purchase new books.‎ B.To hire famous experts to work there.‎ C.To keep the valuable items safe.‎ ‎20.According to the speaker,which collection at the Library is the best in the world?‎ A.Its magic books.‎ B.Its movies.‎ C.Its comic books.‎ 答案 1.B 2.B 3.C 4.A 5.A 6.A 7.C 8.B ‎9.C 10.C 11.B 12.B 13.C 14.A 15.C 16.C ‎17.B 18.A 19.C 20.C 听力材料 Text 1‎ W:How much are these pears?‎ M:These are 2 a pound,but you can get that fourpound bag of pears for only 6.‎ W:Well,that’s a little too much for me to carry.I think I’ll just take two pounds of these pears.‎ Text 2‎ M:Hey,Felicia.Could I borrow your notes from Prof Freeman’s lecture today?I didn’t go because I overslept.‎ W:Sorry,Greg.I was sick this morning,so I wasn’t there either.Maybe we should call Eric and get his notes.‎ Text 3‎ M:How much is this book?‎ W:Let me see...it looks like it is 39,plus tax.‎ M:Wow,that’s pretty expensive.I think I can probably find it for less online.Thanks anyway.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 Text 4‎ M:I wanna be a fireman so I can save people,but I also wanna be an astronaut so I can fly to Mars.And I wanna be a pirate so I can look for gold and silver,too!‎ W:Can you pick one?‎ M:OK...the second one.‎ Text 5‎ M:Ah,this is the life...nothing but us,the mountains,and the fish.‎ W:If you keep talking about how great it is up here,the fish aren’t going to come anywhere near us!Be quiet and try not to move the boat!‎ Text 6‎ M:Happy Valentine’s Day!‎ W:Oh,you’re so sweet!Thank you so much!They’re beautiful!‎ M:Hurry up and put them in some water.We have to get going.‎ W:Get going?What do you mean?And why are you wearing that suit?‎ M:We have a 7 o’clock reservation at that new French restaurant.It’s supposed to be fantastic.‎ W:Oh,Jeremy,I heard that place is super expensive!Let’s just have a quiet dinner at home instead.‎ M:Nonsense!I’ve been looking forward to this for a long time.This is our first Valentine’s Day together as husband and wife,and I want to make sure it’s special.I definitely want to make up for last year.Besides,I already paid for our meal in advance.‎ W:Well,OK.I suppose I’d better put on something nicer than jeans and a Tshirt,huh?‎ Text 7‎ M:Hello.This is James Johnson from the export department.May I speak to Mr King?‎ W:I’m sorry,but he is out of the office right now.‎ M:When will he be back?‎ W:He should be back any moment.‎ M:I wonder if you could give him a message for me.‎ W:Yes,certainly.Just a minute.I’ll get a pen...Okay,I’m ready.‎ M:There will be a very urgent meeting at three o’clock,and I would like Mr King to attend it.‎ W:OK.May I ask what it’s regarding?‎ M:Yes.It’s regarding the foreign exchange market and our sales strategy this year.‎ W:Should I tell Mr King to prepare anything?‎ M:Yes.Please tell him to bring the financial reports from the last three quarters.‎ W:I’ll let him know.‎ M:Thank you very much.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 Text 8‎ M:Driver’s license and insurance,please.‎ W:Here you are.‎ M:Madam,do you know why I pulled you over?‎ W:Uh,no,officer,I have no idea.‎ M:Your back light is broken.I’m afraid I have to give you a fixit ticket.‎ W:A fixit ticket?What on earth is that?‎ M:It requires you to get your light fixed and provide proof that you did it within one month.If you do,you won’t have to pay any extra money.If you fail to complete the repairs in the time allowed,however,you can be fined up to 500.‎ W:I just don’t see what the big deal is.I mean,it’s just a tiny light.‎ M:Madam,that tiny light helps other drivers to see you at night.If you need to stop your car suddenly and the driver behind you can’t see you clearly because your back light is broken,everyone is going to have a real bad day.‎ W:I suppose you’re right.So,where should I go to fix the light?‎ M:That’s up to you,madam.Just follow the instructions on the inside of the envelope.Everything is going to be fine as long as you take care of that light before March 2nd.Have a nice day!‎ Text 9‎ M:Hi,darling!I have a onemonth vacation saved up.How about a trip to Europe?‎ W:I could go for that.But I’m afraid our budget is a little tight this year.‎ M:Oh,but I really need to leave this town for a change.Working day after day has worn me out.Do you have any other suggestions?‎ W:We should probably think about going somewhere that isn’t too far away.How about the countryside?There are many interesting places we could go,and we could enjoy:the fresh air and the delicious local specialties.‎ M:Wonderful!I think that’s a great idea.How long until we can make this happen?I can’t wait!‎ W:Tomorrow I have an appointment with my dentist.What about next Monday?‎ M:Perfect.I’ll start making the arrangements tomorrow.If we’re going to drive,I’ll need to fill up the tank.‎ W:No need.I think it’s still plenty full.Even so,I’d rather travel by bus or train.It would cost much less than driving.Gas prices are soaring nowadays,you know.‎ M:We can take the train.It will be faster.I’ll book the tickets tomorrow morning.‎ W:Great!Oh,one more thing,don’t forget to check the weather forecast before we go.I’d hate to get caught in the rain.‎ M:No problem.I’m really looking forward to the coming week.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 W:Me,too.I’ll make a list of what we need to take with us.‎ Text 10‎ You might think the largest library in the world would be in Europe.But it isn’t.It’s in Washington D.C.It’s called the Library of Congress.President John Adams started the Library in 1800 for members of Congress.He wanted them to be able to read books about law.The first 740 books were bought in England.They were simply set up in the room where Congress met.Then,Thomas Jefferson sold Congress many of his own books.He felt Congress should have books on all subjects,not just on law.This idea changed the Library for good.The Library grew and grew.Now,it covers several acres of land.It contains 20 million books,as well as photographs,movies,maps,and machines.Experts in every field work here,and there are more than 3,500 employees.Thousands of people call every day with all kinds of questions,and many of them can get answers right over the phone.The annual budget for the Library is more than 600 million dollars.Does that sound like a lot of money?Well,a large part of it has to pay for some of the best security in the world.That’s because some extremely valuable items are located here,including several violins from the early 1700s,Thomas Edison’s first movie,and Houdini’s magic books.And it is the proud owner of the world’s best collection of comic books.All publishers in America are required to submit two complete copies of their published works to the Library.The Library has a copy of every single published work in English that is considered to be important.‎ 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)‎ 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)‎ 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。‎ A ‎(2017·湖北黄冈质检)‎ South Korea While many South Koreans prefer Westernstyle weddings in which the bride wears a white wedding dress,some couples are still carrying out the “Pyebaek”—a South Korean wedding custom.‎ The Pyebaek is held after the official ceremony,and is when the bride pays respects to her parentsinlaw for the first time.The new couple bow deeply before the parents,and they exchange jujube(枣) and chestnuts(栗子)—symbols for children and good fortune.‎ ‎—Sujean Park,HuffPost South Korea Japan For Japanese weddings,it’s customary for guests to bring cash as a gift for the new couples.The amount depends on the guest’s relationship to the couple—on average,friends would give 300,and family members may give up to 1,000.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 The bills should be unfolded,freshly printed.They’re typically put in a special envelope signed by the guest.Guests leave the envelopes at a reception desk at the ceremony and receive wedding favors in return.‎ ‎—Ryan Takeshita,HuffPost Japan Brazil In Brazilian weddings,the best man cuts the groom’s tie into several pieces and sells them to the wedding guests at whatever price they choose to pay for it.The money that’s collected usually goes toward the couple’s honeymoon.‎ Brazilian weddings wouldn’t be complete without pastries called “bemcasados”,or“happily married”.These are tiny sweet cakes with a condensed milk(炼乳) filling that are meant to bring good luck to the new couples.‎ ‎—Andrea Martinelli,HuffPost Brazil 语篇解读 本文主要介绍了韩国、日本、巴西三个国家的婚礼习俗,其中包括新娘的穿着、礼金的数额以及婚礼的必备食品等。‎ ‎21.In South Korean weddings, .‎ A.only Westernstyle weddings are favored B.the couple must both wear a white dress C.the bride shows respects to her parents D.some couples still observe their traditions 答案 D 解析 细节理解题。根据South Korea部分第一段中的“...some couples are still carrying out the ‘Pyebaek’—a South Korean wedding custom.”可知,尽管西式婚礼受到推崇,但是一些人仍然遵循韩国的婚礼习俗,故选D项。‎ ‎22.When attending a Japanese friend’s wedding,you’d better .‎ A.fold the new bills in an envelope B.contain 300 in a special envelope C.carry an envelope with a letter as a gift D.give more than 1,000 to the new couple 答案 B 解析 细节理解题。综合文章Japan部分的内容可知,在日本参加朋友的婚礼一般送300美元的礼金,将新钞装在一个信封中,上面签上自己的名字。故选B项。‎ ‎23.Why do people make pastries in Brazilian weddings?‎ A.To share the new couple’s stories.‎ B.To raise money for the new couple.‎ C.To show their excellent cooking skills.‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 D.To express good wishes to the new couple.‎ 答案 D 解析 细节理解题。根据Brazil部分第二段“...wouldn’t be complete without pastries...are meant to bring good luck to the new couples.”可知,在巴西人们制作这些糕点是为了向新人表示祝福。‎ ‎24.What’s the purpose of writing this text?‎ A.To share some wedding customs around the world.‎ B.To tell people how to make preparations for weddings.‎ C.To show the different customs between different countries.‎ D.To check how much you know about wedding customs.‎ 答案 A 解析 写作意图题。本文主要介绍的是世界上三个国家婚礼的不同习俗,是为了分享知识,故A项正确。‎ B ‎(2017·黑龙江大庆二模)‎ Tipping isn’t a big part of British culture,unlike in North America,where waiters and waitresses are paid below minimum wage.Tips are usually appreciated,but offering a tip of some services can cause confusion.‎ In casual restaurants,where you pay for your order at a counter but food is brought to your table,tipping is uncommon.You are welcome to leave a pound or two if you wish.In restaurants where you place your order with a waiter or a waitress and receive your food and bill at your table,it’s customary to tip around 10 percent.In some restaurants,a service charge may be added to the bill automatically,typically 10 or 12.5 percent.In this case,you don’t need to add a further tip.When you pay by credit card,the machine may ask if you want to add a tip.Check your bill to see if a service charge has already been added before paying—if so you don’t need to add a tip on the machine.You can request the service charge be removed from your bill if you are unhappy with the service.In some cases a restaurant may print “service not included” on the bill or menu.This is a request for a tip.You’re not forced to offer anything,but 10 percent would be normal in this situation.Tipping in cafes and fast food restaurant is not expected.‎ If you use a taxi,round the fare up to the nearest pound shown on the meter.On a journey from or to the airport in a booked minicab you might wish to tip 2 or 3 pounds if the driver helps with your bags.‎ Be sure to check a country’s tipping culture before you start your trip.For more information,visit TripAdvisor.com.‎ 语篇解读 文章介绍了英国文化中付小费的一些常识。‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 ‎25.According to the text, in British culture.‎ A.it is necessary to tip if you are served in cafes B.it is confusing to tip if you receive your bill at your table C.it is customary to tip if “service not included” is printed on the bill D.it is compulsory to tip even if the service is unsatisfying in some restaurants 答案 C 解析 细节理解题。根据文章第二段倒数第三、四句可知,在一些情况下,餐厅可能会在账单或菜单中印上“不包括服务”的字样。这是要求付小费。故C项(如果“不包括服务”被印在账单中,通常都要给小费。)正确。‎ ‎26.When you pay by credit card, .‎ A.the service charge can be added on the machine B.the service charge must have been included in the bill automatically C.the service charge can’t be refused D.the service charge needn’t be checked before you pay 答案 A 解析 细节理解题。根据第二段中的内容“When you pay by credit card,the machine may ask if you want to add a tip.Check your bill to see if a service charge has already been added before paying—if so you don’t need to add a tip on the machine.”可知,用信用卡付款时,服务费可能会被加到账单里。故选A。 ‎ ‎27.If the British taxi meter shows 58.4 pounds,you are expected to pay .‎ A.58.4 pounds B.59 pounds C.61 pounds D.64 pounds 答案 B 解析 细节理解题。根据第三段第一句“If you use a taxi,round the fare up to the nearest pound shown on the meter.”(如果你使用出租车,你应付计价器上显示的大于且最接近该车费的整数英镑就可以了。)可知,大于58.4英镑最接近的整数是59英镑。故选B。‎ ‎28.What is the best title for the text?‎ A.Introduction of TripAdvisor.com B.Occasions for Tipping C.Advice on Tipping in Restaurants D.British Ways of Tipping 答案 D 解析 标题归纳题。通读全文可知,文章介绍了英国文化中付小费的一些常识,故选D。‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 C ‎(2017·北京海淀区零模)‎ One day when I was 12,my mother gave me an order: I was to walk to the public library,and borrow at least one book for the summer.This was one more weapon for her to defeat my strange problem—inability to read.‎ In the library,I found my way into the “Children’s Room”.I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random.The cover of a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle,the first and only animal companion I ever had as a child.He was my secret sharer,but one morning,he was gone,given away to someone who had the space and the money to care for him.I never forgot my beagle.Without opening the book titled Amos,the Beagle with a Plan,I borrowed it from the library for the summer.‎ Under the shade of a bush,I started to read about Amos.I read very,very slowly with difficulty.Though pages were turned slowly,I got the main idea of the story about a dog who,like mine,had been separated from his family and who finally found his way back home.That dog was my dog,and I was the little boy in the book.‎ My mother’s call returned me to the real world.I suddenly realized something:I had read a book,and I had loved reading that book.Everyone knew I could not read.But I had read it.Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.‎ I never told my mother about my “miraculous” experience that summer,but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year.And years later,she was proud that her son had read thousands of books,was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.The power of the words has held.‎ 语篇解读 本文是一篇记叙文,主要讲述了原本阅读有困难的作者通过读一本里面的故事与自己的经历相似的书而让自己的阅读水平有了很大的提高,最终克服阅读障碍有所成就的故事。‎ ‎29.The author’s mother told him to borrow a book in order to .‎ A.encourage him to do more walking B.help cure him of his reading problem ‎ C.let him spend a meaningful summer D.make him learn more about weapons 答案 B 解析 细节理解题。根据第一段最后一句“This was one more weapon for her to defeat my strange problem—inability to read.”可知,母亲让他借书看是为了治愈他的阅读问题。故选B。‎ ‎30.The book caught the author’s eye because .‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 A.it contained pretty pictures of animals B.he found its title easy to understand C.he was reminded of his own dog D.he liked children’s stories very much 答案 C 解析 细节理解题。根据第二段第三、四、五句“The cover of a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle,the first and only animal companion I ever had as a child.”可知选C。‎ ‎31.What can be concluded from the last paragraph? ‎ A.The author’s mother rewarded him with books.‎ B.The author’s mother read the same book.‎ C.The author has become a successful writer.‎ D.The author has had happy summers ever since.‎ 答案 C 解析 推理判断题。根据最后一段第二句“And years later,she was proud that her son had read thousands of books,was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.”可知选C。‎ ‎32.Which one could be the best title of the passage?‎ A.My Passion for Reading B.Mum’s Strict Order C.Reunion with My Beagle D.The Charm of a Book 答案 D 解析 标题归纳题。文章讲述了作者从一名阅读困难的孩子最终成为一名成功的作家的故事,告诉了我们书本的魅力。故选D。‎ D ‎(2017·山东潍坊二模)‎ Given the tradition of students bringing apples to their teachers,it somehow seems fitting that an old apple barn(谷仓) will find a new life as a oneroom schoolhouse.And it is just as fitting that a retired schoolteacher will become the caretaker of that historic treasure.‎ My friend Velma,a teacher for more than 30 years,has been retired for some time now,but that doesn’t stop her giving history lessons at the old Englewood School,located on her family’s California farm.The lovingly restored building was constructed around 1850 as a home for a woodsman and later was used as an apple barn.Then,in 1870 it began a new life as a schoolhouse.‎ Originally located in the nearby Englewood meadow,it was now moved its current site in 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 ‎ 1978 by Velma’s late husband and his brother,Robert and Richard,who thought it would help keep Velma busy in retirement.No nails had been used in the original construction,so each piece of wood had to be carefully marked and the building was reassembled(重装) on its new site.The brothers worked with much care and hard work to ensure a perfect fit of mitered(斜接的) comers.After the relocation,Velma and her family furnished the school with some of its original desks.They also added a collection of schoolbooks,the oldest dating back to 1845.‎ Nowadays Velma gives tours to local schoolchildren and other groups,who learn what it was like to attend school back in the good old days.She has kids ring the school bell,recite the Pledge of Allegiance and sing “Good Morning to You” as they might have done in days gone by.Then,with twinkling eyes and much enthusiasm,she tells the history of the school,and gives a short sample lesson.‎ ‎33.What was the Englewood School used as before it began a new life in 1870?‎ A.A lady’s house.‎ B.A schoolhouse.‎ C.An apple barn.‎ D.A restroom.‎ 答案 C 解析 细节理解题。根据第二段最后两句“The lovingly restored building was constructed around 1850 as a home for a woodsman and later was used as an apple barn.Then,in 1870 it began a new life as a schoolhouse.”可知选C。‎ ‎34.Which word can best describe the school’s being relocated?‎ A.Challenging. B.Refreshing.‎ C.Fashionable. D.Inspiring.‎ 答案 A 解析 推理判断题。根据第三段第二、三句“No nails had been used in the original construction,so each piece of wood had to be carefully marked and the building was reassembled(重装) on its new site.The brothers worked with much care and hard work to ensure a perfect fit of mitered(斜接的) comers.”中的关键词carefully/much care and hard work/perfect fit可知,学校的搬迁是一次“挑战”。故选A。‎ ‎35.Which can serve as the best title of the passage?‎ A.The Good Old Days in the Schoolhouse B.A Mysterious Building with a Long History C.A Teacher Devoted to Restoring Old Buildings D.A Historic Oneroom Schoolhouse 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 答案 D 解析 标题归纳题。根据第一段第一句中的“...it somehow seems fitting that an old apple barn(谷仓)will find a new life as a oneroom schoolhouse.”和第二段最后一句“Then,in 1870 it began a new life as a schoolhouse.”及第三段第一句“Originally located in the nearby Englewood meadow,it was now moved its current site in 1978...”可知,本文讲述的是一间具有历史意义的校舍,故D项作为题目最合适。‎ 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)‎ 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。‎ ‎(2017·河北衡水中学五调)‎ Every living thing has genes.Genes carry information. 36 They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows.They also make sure that a dog doesn’t give birth to a frog,or an elephant to a horse.However,genetic engineers take genes from one species—for example,a snake,and transfer them to another—for example,corn. 37 Such new life forms have been described,by some scientists as a reallife Frankenstein.‎ Genetic engineers put duck genes into chicken to make the chickens bigger.They put hormones(激素) into cows to make them produce more milk.They put genes from flowers into beans and from fish into tomatoes. 38 It just makes them easier and faster for the farmer to grow.‎ The effects of genetic engineering on the natural world may be disastrous.The engineers may create strange life beings,or monsters that we cannot control. 39 They’ll have to find one,fight for one—or kill for one.It may be your land they fight for—or you that they kill.Moreover,the effects of these experiments can often be cruel.In America,pigs were given human genes to make them bigger and less fatty.The experiment failed.The pigs became very ill and began to lose their eyesight.‎ We would all like a better,healthier and longer life,and genetic engineering might give us this.On the other hand,it may be a dangerous experiment with nature.In the story of Frankenstein,the doctor created such a terrible and dangerous monster that he had to destroy it. 40 ‎ A.The information tells us what to do or what not to do.‎ B.We must make sure that this tale remains a story—and no more than that.‎ C.This doesn’t make them cheaper,tastier,or healthier.‎ D.The new life forms have no natural habitat or home.‎ E.Then they feed the tomatoes to the fish.‎ F.In this way a new life form is created.‎ G.They are passed on from generation to generation.‎ ‎36.答案 G 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 解析 根据“They make sure that humans give birth to humans and cows give birth to cows.”可知,基因携带着信息代代相传。故选G。‎ ‎37.答案 F 解析 空前一句“However,genetic engineers take genes from one species—for example,a snake,and transfer them to another—for example,corn.”介绍了基因传递的方法,下一句“Such new life forms have been described...”中的“such new life forms”是复现,而在上文并没有出现,故空格处应与之对应,F项刚好符合。‎ ‎38.答案 C 解析 根据下句“It just makes them easier and faster for the farmer to grow.”可知,此句意为“它们只是起到了方便种植的作用”,故上句应是它们没有起到的作用,C项“这样做并不能让它们更廉价且美味健康”符合语境。其中的“This”指代上文基因传递的做法。故选C。‎ ‎39.答案 D 解析 上一句为“这种新的基因嫁接对自然界可能会是一种我们无法控制的灾难。”那这到底是什么灾难呢?下一句中反复出现的“one”又代指什么呢?浏览各选项,只有D项“这些新的生命形式或物种在自然界中找不到栖息地”符合上下文语境。one指代栖息地。故选D。‎ ‎40.答案 B 解析 上文讲基因实验对自然是有危害的,在科学怪人的故事里,博士创造了危险的怪物,他也不得不摧毁它,所以我们必须确保那只是个不会发生的故事。故选B。‎ 第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)‎ 第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)‎ 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。‎ ‎(2017·东北三省四市教研联合体一模)‎ As a child,Bill Gates was untidy.It has been said that in order to 41 this,his mom drew up 42 clothing plans for him.On Mondays he might go to school in blue...on Thursdays in black,and so on.Weekend meal 43 might also be planned in detail.‎ People around Bill 44 that he was exceptional.One of his friends recalled,“He was 45 the kind of kid you didn’t want 46 your team.We all knew Bill was 47 than us.Even back then,when he was nine or ten years old,he talked like a(n) 48 and could express himself in ways that none of us understood.”‎ Bill was also well 49 his classmates in mathematics and science.He needed to go to a school that 50 him,Lakeside,an allboys’school for 51 students.‎ Lakeside allowed students to go after their own 52 ,to whatever extent they wished.The ‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 school 53 itself on helping all its students to reach their 54 potential.It was the ideal environment for someone like Bill Gates.‎ During his time at Lakeside,Bill scored a 55 eight hundred on a mathematics test.It was extremely important for him to get this grade—he had to take the 56 more than once in order to do it.‎ Computer time was expensive and,because he was anxious to get more 57 and because Bill already had an understanding 58 what he could achieve 59 ,he decided to 60 a company:The Lakeside Programmers Group.“Let’s call the real world and try to sell something to it!” Bill announced.‎ ‎41.A.balance B.keep C.watch D.punish 答案 A 解析 根据上文可知,比尔小时候有点不修边幅,据说,为了平衡(balance)这一点,他妈妈为他制订了每周的穿衣计划。故选A项。‎ ‎42.A.monthly B.daily C.weekly D.timely 答案 C 解析 根据下文提到的周一穿蓝色,周四穿黑色等可知,母亲为他制订的是周计划,故选weekly。monthly每月的;daily每天的;timely及时的,适时的。‎ ‎43.A.dishes B.conferences C.places D.schedules 答案 D 解析 根据上文提到的穿衣计划以及本句中的also可知,此处应是饮食计划(schedule)也作了详细地安排。故选D项。dish盘,餐具;conference会议;place地点,均不符合语境。‎ ‎44.A.saw B.discussed C.confused D.recognized 答案 D 解析 比尔周围的人意识到(recognize)他很特别。故选D项。see看见,看到;discuss讨论;confuse使困惑,均不符合语境。‎ ‎45.A.ever B.never C.seldom D.always 答案 B 解析 根据上文的“he was exceptional”及下文可知,比尔很特别,也很聪明。根据常识,他应该是容易让人接受的孩子,所以从来都不(never)会是那种你不想让他加入自己团队的孩子。故选B项。‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 ‎46.A.for B.on C.among D.against 答案 B 解析 on a/one’s team为固定搭配,意为“是……队的成员”。故选B项。‎ ‎47.A.smarter B.older C.stronger D.braver 答案 A 解析 根据下文“...when he was nine or ten years old,he talked like a(n) and could express himself in ways that none of us understood.”可知,比尔在九岁、十岁的时候便能说出一些同龄人听不懂的话,所以他很聪明(smarter)。故选A项。‎ ‎48.A.child B.teacher C.adult D.man 答案 C 解析 根据空后的“...could express himself in ways that none of us understood”可知,比尔九岁、十岁时就会用同龄人都不懂的方式表达自己的想法,所以他说起话来像个成年人(adult)。故选C项。‎ ‎49.A.back off B.far from C.ahead of D.more than 答案 C 解析 根据第五段第一句“During his time at Lakeside,Bill scored a eight hundred on a mathematics test.”可知,比尔在数学和科学方面遥遥领先于(ahead of)他的同学。故选C项。back off后退,撤回;far from远离,远非;more than多于,不仅仅。‎ ‎50.A.defeated B.challenged C.entertained D.monitored 答案 B 解析 根据上文可知,比尔在许多方面都很出色,普通学校的课程对于他来说都太没有挑战性了,所以他需要去对他有挑战性的学校。defeat击败;challenge挑战;entertain热情款待;monitor监视。故选B项。‎ ‎51.A.exceptional B.rich C.ordinary D.special 答案 A 解析 根据第二段第一句中的“he was exceptional”可知,比尔很优秀,而这所学校是针对极优秀的学生的。rich富有的,丰富的;ordinary普通的,平凡的;special特别的,专门的。故选A项。‎ ‎52.A.friends B.values C.careers D.interests 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 答案 D 解析 根据空后的“to whatever extent they wished”可知,学生可以做自己想做的事情,由此可推知湖畔中学允许学生尽情地追求自己的兴趣(interest)。故选D项。friend朋友;value价值;career职业。‎ ‎53.A.looked B.opened C.prided D.tricked 答案 C 解析 这所学校以能帮助所有学生达到他们自己的最大潜力为荣(pride)。look看;open打开;trick捉弄。pride...on doing为固定搭配,意为“以做……为荣;以做……自豪”,故C项符合语境。‎ ‎54.A.deep B.sacred C.full D.rich 答案 C 解析 根据上文“to whatever extent they wished”及下文“It was the ideal environment for someone like Bill Gates.”可知,学校允许学生发展自己的兴趣,发挥自己最大的潜能。deep深的;sacred神圣的,庄严的;full完全的;rich富裕的。故选C项。‎ ‎55.A.logical B.tough C.imaginary D.perfect 答案 D 解析 根据空后的“eight hundred on a mathematics test”可知,比尔在一次数学测验中取得了满分800分。perfect全部的,完全的,理想的,符合语境。故选D项。‎ ‎56.A.test B.lesson C.task D.measure 答案 A 解析 根据上一句中的“a mathematics test”可知,比尔为了这个成绩不止一次参加了那个测试(test)。故选A项。‎ ‎57.A.time B.fund C.help D.grade 答案 A 解析 电脑时间很贵,因为比尔急于得到更多的电脑时间(time)。故选A项。‎ ‎58.A.to B.of C.from D.behind 答案 B 解析 根据下文“he decided to a company”可知,比尔·盖茨对他将在经济上取得的成就有清楚的认识,决定成立一个公司。have an understanding of为固定搭配,意为“‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 理解;懂得”。故选B项。‎ ‎59.A.psychologically B.financially C.wisely D.universally 答案 B 解析 句意见上题解析。psychologically心理上地;financially经济上地,财务上地;wisely明智地;universally普遍地。故选B项。‎ ‎60.A.pick up B.take up C.send up D.set up 答案 D 解析 pick up拾起,拿起,偶然学到;take up占据,从事;send up发射,使上升,提出;set up成立。根据句意“决定成立一个公司”可知选D项。‎ 第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)‎ 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。‎ ‎(2017·山东济南一模)‎ Last week I took the bus back to Jinan from Qingdao.I 61 (carry) a big piece of luggage with me and put it beside my leg on the bus.As usual,I closed my eyes and tried to take a rest.Suddenly,I felt someone 62 (move) my luggage.I opened my eyes and looked up.It was the driver 63 carried my luggage away,saying “you will be more comfortable if you put the luggage at the front row 64 no one takes the seat”.As a salesperson,I took these buses many times,and never have I 65 (meet) such a considerate driver who had cared so much about the passengers before.This simple act touched my soft heart and will always 66 (keep) in my memory.‎ I think we have to learn from him and serve our clients much 67 (well).We have to be more considerate and offer more attentive service to our clients during 68 (they) visit to us.Sometimes one little thing may make people happy or angry 69 make the clients decide whether 70 (do) the business with us or not.‎ ‎61.答案 carried 解析 考查时态。根据上句中的Last week可知设空处应该用一般过去时,故填carried。‎ ‎62.答案 moving 解析 考查非谓语动词作宾补。feel sb.doing sth.感觉某人正在做某事。‎ ‎63.答案 who/that 解析 考查强调句型。强调句型结构为:It is/was+被强调部分+that/who+其他成分。本句中被强调部分为the driver,指人,故填who或that。‎ ‎64.答案 where 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 解析 考查定语从句的引导词。先行词为the front row,将先行词代入定语从句后为:No one takes the seat at the front row.。由此可见先行词在定语从句中作地点状语,故填where。‎ ‎65.答案 met 解析 考查部分倒装。否定副词never置于句首,后面的句子需用部分倒装形式,根据have可知设空处应填met。‎ ‎66.答案 be kept 解析 考查被动语态。主语this simple act与keep为被动关系,故设空处用被动语态;根据设空处前的will可知设空处填be kept。‎ ‎67.答案 better 解析 考查比较级。much可用来修饰副词比较级,故设空处填better。‎ ‎68.答案 their 解析 考查代词。visit为名词,名词前需用形容词性物主代词作定语,故填their。‎ ‎69.答案 and 解析 考查连词。设空处前后两部分表示并列关系,故填and。‎ ‎70.答案 to do 解析 考查不定式。根据设空前的decide可知,此处为固定用法:decide to do sth.,故填to do。‎ 第四部分 写作(共两节,满分35分)‎ 第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)‎ 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。‎ 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。‎ 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。‎ 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。‎ 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;‎ ‎2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。‎ ‎(2017·安徽寿县一中最后一卷)‎ After the Spring Festival,there arises some hot topics,and lucky money is including as well.To collect opinions from the public,an online survey has made these days.‎ ‎82% of the participants regard lucky money as one of the most important traditional custom,representing good wishes from the elderly to the new generation.Besides,lucky money is the more attractive part for children,it forms the good memory of our childhood.‎ The rest,however,think bad of it.For one thing,the amount is grown bigger and bigger,making it a heavy load.For another,it has been a good excuse to bribe(贿赂) people in the 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 ‎ power,which is bad for building a healthy and harmonious society.‎ Personally speaking,lucky money is nothing wrong.Only when we know its meaning can you send our hearty wishes to the young.‎ 答案 After the Spring Festival,there some hot topics,and lucky money is as well.To collect opinions from the public,an online survey has made these days.‎ ‎82% of the participants regard lucky money as one of the most important traditional ,representing good wishes from the elderly to the new generation.Besides,lucky money is the attractive part for children, forms the good memory of our childhood.‎ The rest,however,think of it.For one thing,the amount is bigger and bigger,making it a heavy load.For another,it has been a good excuse to bribe(贿赂) people in the power,which is bad for building a healthy and harmonious society.‎ Personally speaking,lucky money is nothing wrong.Only when we know its meaning can send our hearty wishes to the young.‎ 第二节 书面表达(满分25分)‎ ‎(2017·广东深圳调研)‎ 假设你是李华,想毕业后去美国的大学学习。你在网上认识了Prof.Green,请你给他写一封电子邮件,表示对他的研究领域及课题感兴趣,并请他指导如何选择他所在大学的专业(major)。‎ 注意:‎ ‎1.词数100左右;‎ ‎2.可以适当增加细节,以使行文连贯;‎ ‎3.邮件的开头与结尾已为你写好,不计入总词数。‎ Dear Prof.Green,‎ I am Li Hua,a high school student from China. ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ Yours,‎ Li Hua 参考范文 Dear Prof.Green,‎ 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费 I am Li Hua,a high school student from China.I am trying to decide on what major I will study at university,and writing in the hope that you can guide me in my options.‎ I discovered your area of research while examining my options on the Internet.I found your subject area to be of particular interest to me.If possible,could you please provide me with some further information regarding the procedure?Could you also advise on the required qualifications for this course?As this is an important opportunity,I am extremely keen to have the strongest application.Any advice on strengthening my application would be greatly appreciated.‎ I am looking forward to hearing from you.‎ Yours,‎ Li Hua 由莲山课件提供http://www.5ykj.com/ 资源全部免费

资料: 7.8万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料