1
提升版
Passage 1
Things to Remember When You're Having a Bad Day
    Even the hardest days contain lessons that will help you be a better person. Feeling 
down? Consider these things to remember when you're having a bad day.
    No one promised life would be perfect.
     ________Don't  base  your  happiness  on  meeting  every  expectation  you  set  for 
yourself.  It  is  good  to  be  ambitious,  but  you'll  never  be  perfect.  If  you  expect 
otherwise, your life will be filled with disappointments.
    ________
     Trees  that  are  slow  to  grow  bear  the  best  fruit.  Don't  kid  yourself  into  thinking 
success  will  come  quickly.  It  isn't  easy  to  be  patient,  but  anything  worth  doing 
requires time________
    Without hard times, you wouldn't appreciate the good ones.
     Strength  does  not  come  from  winning.  Your  struggles  develop  your  strengths. 
When you go through hardships and decide not to give up, that is strength________. 
It is hard to find much to smile about when you fail, but how else would you improve 
yourself? If you look at failures as a part of your growing process, you'll stay positive 
and follow your goals for as long as it takes.
    It's OK to cry sometimes.
     Do  not  apologize  for  crying.  Without  this  feeling,  we  are  only  robots.  Don't  be 
afraid of crying________Instead, it is an acceptable way to let go of your depressed 
feelings. If you let those feelings build up without release, you'll have a much harder 
time dealing with them later.
A.Don't get sad if you lose.
B.It isn't a sign of weakness.
C.Success doesn't happen overnight.
D.It's not OK to worry now and then.
7 选 5 专项练习  092
E.Don't compare your life with others'.
F.Remember: Rome was not built in a day.
G.If you look for perfection, you'll never be content.    
【答案】G;C;F;A;B  
【解析】
A 如果你输了,不要难过。
B 这不是软弱的表现。
C 成功不是一蹴而就的。
D 偶尔担心是不对的。
E 不要拿你的生活和别人比较。
F 记住:罗马不是一天建成的。
G 如果你追求完美,你永远不会满足。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段标题“No one promised life 
would  be  perfect.” 可 知 , 没 有 人 会 承 诺 生 活 是 完 美 的 。 故 G.If  you  look  for 
perfection, you'll never be content.“如果你追求完美,那么你就会不满足现状,因
为没有事情是完美的”与本段标题吻合。选 G。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Trees that are slow to grow bear 
the best fruit.”长得慢的树才能结出最好的果实。作者告诉我们遇见不好的事情时
要有耐心。C.Success doesn't happen overnight.“成功不会在一夜之间发生”与本段
中心句一致。故选 C。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“Trees that are slow to grow bear 
the best fruit.”长得慢的树才能结出最好的果实,可知,作者告诉我们遇见不好的
事情时要有耐心。所以 F.Remember: Rome was not built in a day.与第一句形成呼
应,都告诉我们做事要有耐心。选 F。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段的标题“Without hard times, you 
wouldn't appreciate the good ones.”不经历风雨,怎么见彩虹?,可知,有时候困
难会转换成好的事情。所以 A.Don't get sad if you lose.“如果你失败也不要难过”与
本段中心思想一致。选 A。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段标题“It's OK to cry sometimes.”3
和空前“It's OK to cry sometimes. Do not apologize for crying.”有时候哭也没关系。
我们不要为哭道歉。也就是说哭不是懦弱的标志。有时候人是需要发泄压抑的情
绪的。故 B 正确。
2.任务型阅读
    You often find somebody who works around you complaining(抱怨) all the time, 
don't you?________ About 70% of Americans say being around nonstop complainers 
sometimes has a bad influence on them. Luckily, here are 4 tips to help form positive 
patterns.
    ⒈Selfawareness
     When  a  negative( 消 极 的 )  thought  pops  into  your  mind,  immediately  correct  it. 
Instead  of  telling  yourself  “That's  a  nice  shirt,  but  I  can't  afford  it , ”  change  the 
message to “That will look great with my black pants when I can afford it.”________
    Of course everyone complains  sometimes. But the less frequently you complain, 
the better you will feel.
    ⒉Distance yourself
     ________ Excuse  yourself  and  go  somewhere  quiet,  somewhere  outdoors  in  the 
fresh  air.  Think  of  something  pleasant  before  returning.  You  have  to  take  this 
seriously because negative people can and will pull you into the quicksand.
    ⒊Don't try to change complainers
    If you find yourself trapped in a group of complainers in a meeting or at a social 
event,  simply  choose  silence.  Let  their  words  bounce  off  you  while  you  think  of 
something  else.  Attempting  to  stop  the  complaining  can  make  you  a 
target.________ If someone says, “I hate Mondays; weekends are too short,” try to 
think,  “I'm  glad  I  rested  up  over  the  weekend,  so  I'm  ready  to  make  some 
improvement on that big project.”
    ⒋________
    When someone is shouting at you angrily, throw the responsibility back at them by 
asking, “So what do you intend to do about it?” In most cases, complainers don't 4
really want a solution( 解决方法). They just want to speak them out. If you make 
them aware that they themselves have to find the solutions, they will leave you alone 
and find someone else to complain to. If so, you will be happy.
A.Find solutions
B.Change responsibility
C.You have got a lot of company.
D.By doing this, it will lead to positive behaviors.
E.But you can redirect the discussion in your own mind.
F.Whenever possible, escape from negative conversations.
G.You will never know what they are going to talk about.
【答案】  C;D;F;E;B   
【解析】本文是一篇议论文,生活中总是有人在不停地抱怨.作者在文中告诉我
们如何面对别人的抱怨,以及建立良好心态所需要的四个技巧.1、形成自我意
识;2、遇见别人抱怨的时候,最好走开;3、不要试图改变  抱怨者;4、转移责
任。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“You often find somebody 
who works around you complaining all the time”,可知我们身边有很多人一直在抱
怨.很多人都和我们一样对于生活有各种各样的不满,在这一方面我们有很多的
同伴.故 C.You have got a lot of company.“在这一方面你有很多的同伴,”符合
题意.故选 C。
(2)  考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“‘That's a nice shirt, but I 
can't afford it,’ change the message to ‘That will look great with my black pants when 
I can afford it.’”可知作者把消极的想法变成了积极的想法。D 项是对这一情况的
总结。故选 D。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Excuse yourself and go 
somewhere  quiet,  somewhere  outdoors  in  the  fresh  air.” 以 及 本 段 标 题 Distance 
yourself 可知当我们遇见别人抱怨的时候,最好走开。不要受到对方的影响。故
选 F。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“Attempting to stop the 5
complaining can make you a target.”可知尝试着阻止抱怨会让你成为别人的目标。
那么我们就不要阻止别人,但是我们可以转换讨论的话题来转移注意力。故选
E。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“When someone is shouting 
at you angrily, throw the responsibility back at them by asking,”可知当别人对你抱
怨的时候,我们应该告诉对方究竟是谁应该负责任。故选 B。
3.任务型阅读
    How to cultivate a creative hobby in college?
    Your undergraduate days are arguably some of the most stressful of your life.The 
best way to get it all out is to express yourself creatively.Here is how to get started:
    ________The first step is finding room in your schedule to actually sit down and let 
your  creative  juices  flow________ However,one  of  the  best  things  you  can  do  for 
yourself is take time to relax and let your mind wander as it pleases.If you want to 
actually make your art a part of your career though,you will have to devote a serious 
chunk of your day to it.
    Take a course________Schedule an appointment with your advisor and see if the 
college you attend offers a course in the creative field that you're interested in.
Join a club or make one.Chances are that there are other students at your school that 
share the same interests as you________If there isn't one,check out the procedures for 
going about making one!
    Constantly search for inspiration________This could mean something as simple as 
looking for blogs that showcase work that you admire or going to a museum in your 
college town and wandering around for a bit.
Even if you don't feel that you have enough talent to make your art a part of your 
professional career,it never hurts to try.The skills that you learn while working at your 
art might even possibly help you in the workplace down the road.
A.Learn how to make a club.
B.Everyone is busy in college.
C.Make time in your schedule.6
D.You should try to make you a well-rounded and interesting person.
E.Visit your university's websites and see what clubs exist that relate to the art you 
practice.
F.The  easiest  way  to  make  time  to  express  yourself  is  to  fit  it  into  your  academic 
schedule.
G.You should always be looking for the next thing that will inspire your work even 
further.
【答案】  C;B;F;E;G   
【解析】本文是一篇说明文,介绍了一些帮助大学生创造性的表达自己的方法,
包括制定时间表、加入一个俱乐部等,便于读者理解并运用到生活中。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“The first step is finding room in 
your schedule to actually sit down and let your creative juices flow”可知,第一步是
在你的日程表中找到一个可以让你真正坐下来并且使你的创造力流动的空间。可
见首先你要在日程表中安排时间。故选 C。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“However,one of the best things 
you can do for yourself is take time to relax and let your mind wander as it pleases”可
知,你需要花时间放松自己。可推测前一句会写到忙碌的生活。结合选项,故选
B。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“Schedule an appointment with 
your advisor and see if the college you attend offers a course in the creative field that 
you're interested in.”可知,你可以把时间花费在你感兴趣的大学课程上。可见,
把时间与自己的学习日程联系起来会让时间变得更有意义。结合选项,故选 F。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“Join a club or make one.”加入
一个俱乐 部或者自己 创建一个,再 根据空后“If there isn't one,check  out  the 
procedures for going about making one!”如果这里没有,你就可以制作一个。可推
测,空白处一定是要去寻找有没有感兴趣的俱乐部,如果没有就可以自己创建。
关键词“club”,结合选项,故选 E。
(5) 考 查 对 上 下 文 的 理 解 和 推 理 判 断 能 力 。 根 据 空 前 “Constantly  search  for 
inspiration”可知,本段讲述你要寻找灵感,或者一些激励人心的事情。G 项中7
“looking for…… inspire”与其对应,你应该一直在寻找下一件能激励你工作的事
情。故选 G。
4.任务型阅读
     When  the  kids  are  out  of  school,  parents  are  eager  to  use  the  holidays  for  some 
quality  family  time.________ While  there's  great  concern  among  parents  about  the 
impact of screens on physical activity and face-to-face communications, parental use 
of screens is often overlooked. One recent report found that parents spend over nine 
hours  per  day  with  screen  media.  It's  no  wonder  that  families  find  it  hard  to  have 
high-quality social interactions.
    Want our kids to put down the phones and tablets?________ It's necessary that we 
unplug when we ask our kids to do the same. Some family activities we create can 
help us engage with our kids without the concern of screen time.
    Why not leave the devices at home and go for a tech-free nature walk? It will be an 
opportunity  to  make  us  more  connected  to  the  world  beyond  the  screen.  Focus  on 
being in the moment and kids may enjoy collecting plant seeds or stones.________
     A  board  game  night  is  ideal  for  bringing  family  members  together  and  being 
engaged.  Moreover,  playing  games  together  fosters  social  interaction,  cooperation, 
and the development of Social Emotional Learning (SEL).________
     Some  other  family  activities  are  wonderfully  fun  without  the  use  of  electronic 
devices.  For  example,  take  the  kids  swimming,  or  bring  them  to  an  indoor  rock 
climbing gym. Bake a cake for a neighbor or plant a garden.________ Your kids will 
get lost in the activity, forgetting the devices.
     To  be  clear,  technology  has  many  benefits  to  parents  and  children.  However, 
creating some tech-free time can help parents and kids feel more connected to each 
other.
A. We parents must model that behavior.
B. Even so, too much of a good thing can be bad for family time.
C. However, many of us find it hard to compete with electronics.8
D. Parents may learn from their kids about science and nature as well.
E. Best of all, family members can enjoy being engaged in a shared experience.
F. The kids are more likely to have buy-in when they feel like they have a say.
G. All these activities require family members to focus their attention on the task at 
hand.
【答案】C;A;D;E;G  
【解析】本文是一篇说明文,介绍了一些远离电子产品的方法。
(1)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“When the kids are out of 
school, parents are eager to use the holidays for some quality family time.”当孩子们
离开学校的时候,家长们都渴望利用假期来度过一些美好的家庭时光;再根据空
后“While there's great concern among parents about the impact of screens on physical 
activity and face-to-face communications, parental use of screens is often ”虽然家长
们非常担心屏幕对身体活动和面对面交流的影响,但家长对屏幕的使用却常常被
忽视。可知,我们许多人发现远离电子产品很难。故选 C。
(2)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空后“It's necessary that we unplug 
when we ask our kids to do the same. ”当我们要求我们的孩子做同样的事情时,我
们有必要拔掉插头。也就是说,我们父母必须对这种行为做表率。故选 A。
(3)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“Focus on being in the 
moment and kids may enjoy collecting plant seeds or stones.”专注于当下,孩子们可
能喜欢收集植物的种子或石头。由此推知,父母也可以向他们的孩子学习科学和
自然。故选 D。
(4)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“ A board game night is ideal 
for bringing family members together and being engaged. Moreover, playing games 
together  fosters  social  interaction,  cooperation,  and  the  development  of  Social 
Emotional Learning (SEL)”一个棋盘游戏之夜是让家庭成员聚在一起并参与其
中的理想选择。此外,一起玩游戏可以促进社会互动、合作和社交情绪学习
(SEL)的发展。可知,最重要的是,家庭成员可以享受到共同的经历。故选
E。
(5)考查对上下文的理解和推理判断能力。根据空前“ take the kids swimming, or 
bring them to an indoor rock climbing gym. Bake a cake for a neighbor or plant a 9
garden”带孩子们游泳,或者带他们去一个室内攀岩健身房。为邻居烤一个蛋糕
或者在一个花园里进行种植;再根据空后“Your kids will get lost in the activity, 
forgetting the devices.”你的孩子会沉迷于活动中,忘记了电子设备。可知,所有
这些活动都要求家庭成员把注意力集中在手头的任务上。故选 G。