外研版英语七年级下册Module4Lifeinthefuture阅读能力提升
加入VIP免费下载

外研版英语七年级下册Module4Lifeinthefuture阅读能力提升

ID:705766

大小:128.52 KB

页数:4页

时间:2021-05-31

加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
阅读能力提升 Ⅰ.阅读理解 主题 体裁 词数 建议用时 水下国际空间站即 将揭开神秘面纱 说明文 165 7 分钟 Fabien Cousteau is a famous sea explorer(探险家). He plans to build an underwater international space station. The new underwater research station is called “Proteus”. It has an area of about 372 square metres. And it can hold up to 12 people at a time. Seas cover(覆盖) more than 70% of the earth, but people still can’t explore them well. Scientists make maps of less than 20% of the world’s seas, and they only explore 5% of the seas. Mr Cousteau says that they won’t just use the research station to study and help protect the sea. They will also use it to find new ways of making energy and even look for new medicines(药 物). Proteus will also have the first underwater greenhouse in the world. It will be used to grow some food. They will build Proteus under the surface(表面) of the Caribbean Sea. It will be the world’s largest underwater research station. Mr Cousteau hopes to have it ready to be used by 2023. ( )1.What does the passage mainly talk about? A.Building a space station in the sea. B.Studying and helping protect the sea. C.Growing food in the sea. D.Saving water in the sea. ( )2.Proteus refers to . A.a research station in the air B.a research station under the sea C.a greenhouse under the water D.a hotel in the sea ( )3.According to the passage of the earth is covered with seas. A.less than 20% B.less than 70% C.over 70% D.only 5% ( )4.According to Mr Cousteau, what can Proteus be used to do? ①To study and help protect the sea. ②To explore the fish. ③To make energy. ④To look for new medicines. ⑤To grow food. A.①②③④ B. ①③④⑤ C.①②④⑤ D.②③④⑤ ( )5.This passage may come from . A.an advertisement(广告) B.a science magazine C.a storybook D.a school newspaper Ⅱ.阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或填入括号中所给单词的正确形式 In the future, maybe teachers will be robots. They 6. (teach) us English, Chinese, science and even PE. The robot teachers will be very clever and they seem to know 7. . You can ask them any question 8. any time. They will answer your questions very9. (quick). What’s more, the answers will never be 10. . The robot teachers will never make mistakes. The robot teachers 11. (have) a good temper. They will never get angry. The robot teachers will never feel tired, even though they work day and night. They will be kind and patient. All the robot teachers will love every 12. (student). You can’t lie to them! They will always know whether you are 13. (lie). I am looking forward to 14. (have) such good robot teachers. I think there will be robot teachers in the near future. But some students think it’s impossible to have such robot teachers. Would you agree 15. me? 答案详解详析 Ⅰ.【主旨大意】 海洋探险家 Fabien Cousteau 计划在水下建造一个国际空间站。它将是迄今 为止全球最大的水下国际空间站。 1.A 主旨大意题。本文主要讲述了海洋探险家 Fabien Cousteau 计划在水下建造一个国际空 间站。故选 A。 2.B 细节理解题。由第二段第一句“The new underwater research station is called ‘Proteus’.” 可知,Proteus 是一个水下研究站。故选 B。 3.C 细节理解题。由第三段第一句“Seas cover more than 70% of the earth, but people still can’t explore them well.”可知,地球上超过 70%的面积都是海洋。故选 C。 4.B 细节理解题。由第四段内容可知,Proteus 可用来研究和帮助保护海洋、制造能源、寻找 新药以及种植一些食物。故选 B。 5.B 推理判断题。本文介绍了 Fabien Cousteau 计划在水下建造一个国际空间站,由此可推断 本文可能出自一篇科学杂志。故选 B。 Ⅱ.6.will teach 7.everything 8.at 9.quickly 10.wrong 11.will have 12.student 13.lying 14.having 15.with

资料: 3.2万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料