广东省202届高三高考模拟试卷(二)英语试题 含答案
加入VIP免费下载

广东省202届高三高考模拟试卷(二)英语试题 含答案

ID:446793

大小:40.74 KB

页数:11页

时间:2021-02-26

加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
绝密★启用前 2020 年普通高等学校招生全国统一考试 广东省英语模拟试题(二) 本试卷 10 页,满分 120 分。考试用时 120 分钟。 注意事项: 1. 答卷前,考生务必将自己的县(市、区)、学校、姓名、考生号、考场号和座位号填写在答 题卡上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处” 2.作答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔在答题卡上将对应题目选项的答案信息点涂黑;如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。答案不能答在试卷上。 3.非选择题必须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如 需改动,先画掉原来的答案,然后再写上新答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以上要求作答无效。 4.考生必须保证答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。 A Obviously, you want to make the most of your precious time, to squeeze every last drop out of the days. Here we've rounded up the best events for you and your family to enjoy in June in Shanghai. Dog Day Saturdays On the first Saturday of the month, The Rooster (Jing'an) throws a backyard party where dogs are welcome. There will be free hot dogs, Flying Dog Beers and dog treats for the little buddies. Donations will also be collected for local animal rescue group, Best Friends China. June 6, 3~5p.m., RMB 50. The Rooster (Jing'an). Shanghai International Literary Festival The undisputed literary event champion of Shanghai is back! Every type of author is set to appear at this year's fest, including legendary Chinese American writer Amy Tar (The Joy Luck Club and The Bonesetter's Daughter), Internet business expert Duncan Clark (Alibaba: The House That Jack Ma Built) , the Anthill founder Alec Ash (Wish Lanterns: Young Lives in New China) and many more. Stay tuned for our full festival preview and author features. June 10 ~ 22, various times, RMB 85 or RMB 150 (for literary lunches). Clam. Mom to Mom Sale Sell or stock up on clothes, toys, books, strollers and other family goods at this twice-a-year market organized by Shanghai mothers. Sellers will contribute 15 percent of all their profit to the charity group, Heart to Heart. June 21 ~ 22, 2-6p.m. (Sun.) 10a. m. ~ 2p. m. (Mon.), free entry. Shanghai Racquet Club. Vivienne Westwood — Get a Life The iconic fashion designer is the subject of this crossover exhibition of Chinese contemporary art and eco-friendly fashion inspired by Westwood's strong stance towards a climate revolution. Participating artists include Sun Xun, Wu Junyong and Zhang Ruyi. Until June 28, free entry. Chi K11 Art Museum. 21. Who could you possibly meet al Glam on 21, June? A. Jack Ma. B. Alec Ash. C. Bonesetter's daughter. D. Joy Luck. 22. Which event is most likely to attract the environmentalists? A. Dog Day Saturdays. B. Shanghai International Literary Festival. C. Mom to Mom Sale. D. Vivienne Westwood — Get a Lile. 23. What do Dog Day Saturdays and Mom to Mom Sale have in common? A. They are organized annually. B. They take place at the same time. C. Participants can support charily work. D. Participants are admitted free of charge. B What were you doing when you were nine years old? Making crafts from a Klutz book? Kicking around a soccer ball? Designing a business plan to deal with plastic pollution and relieve childhood poverty? Zymal Umar shoved us the latter. The Pakistan's youngest businesswoman has started a project entitled Zee Bugs, which aims to reduce plastic pollution by providing an environmentally-friendly alternative to plastic grocery bags. When Zymal was on a shopping trip with her parents three years ago, she was shocked by the number of plastic bags on the streets. Depressed by the plastic pollution, she was reminded of the severe consequences our habits have on the environment. Then. she noticed a shopkeeper handing out newspaper bags. And at that moment, Zymal knew she had to act. Since then she has created beautiful, unique reusable newspaper bags for hundreds of customers. It's amazing to see this youngster using her brains and business skills for good. And she should certainly feel proud of the work she is doing. After all, plastic grocery bags are killing thousands of marine animals every year through their contribution to plastic waste According to The Earth Institute, over one trillion plastic bags are used worldwide annually — that's about two million bags used per minute around the world. And those bags certainly don't disappear into thin air. Instead, they end up in our oceans, putting approximately 700 marine species in danger of extinction due to the threat from pollution. And plastic bags are just one of the many forms of plastic trash that ends up in the oceans — in fact, an astonishing 8. 8 million tons of this material make their way from land to the oceans every single year. But with Zee Bags, we're all empowered to make more thoughtful choices about our trash production. And Zymal's amazingness doesn't stop there — the profits from her sales go towards helping poor children. 24. What is the second paragraph mainly about? A. How Zymal felt about her shopping trip. B. How Zymal learned about plastic pollution. C. How Zymal was received by the shopkeeper. D. How Zymal was inspired to create her bags. 25. Why are figures mentioned in the third and fourth paragraphs? A. To praise Zymal for her great efforts. B. To urge readers to slop using plastics. C. To stress the seriousness of plastic pollution. D. To show the rich knowledge of the author. 26. What can we infer about Zymal from the last paragraph? A. She is amazing in every aspect of her life. B. She has concern for the disadvantaged. C. She urges everyone to be eco-friendly. D. She earns a lot of money from her business. 27. Which of the following best describes Zymal? A. Caring. B. Determined. C. Confident. D. Selfless. C When Edgar Allan Poe, the 19th century American writer best known today for his horror stories, first introduced the world to his fictional detective C. Auguste Dupin, he hit on a winning formula (方案). Dupin was Sherlock Holmes before Sherlock Holmes, a genius detective who first appeared in the story of "The Murders in the Rue Morgue". Though the roots of the detective story go as far back as Shakespeare, Poe's tales of rational (理性的) crime-solving created a unique type. His stories mix crime with a detective narrative, inviting readers to try to solve the puzzle too. The key figure in such a story, then, is the detective. Poe's detective, Dupin is a gentleman of leisure who keeps himself occupied by using "analysis" to help the real police solve crimes. The real police are, of course, absolutely incompetent, like Inspector Lestrade and Scotland Yard are to Holmes. Like Holmes, he smokes a pipe and is unnaturally smart and rational, a kind of superhero who uses powers of thinking to accomplish great tasks of crime-solving. "The elements Poe invented, such as the socially-awkward genius detective, his 'ordinary' helper, the impossible crime, the incompetent police force, the locked room mystery, etc. , have become firmly fixed in most mystery novels of today," says English professor Karen 'Tan. Poe's formula appealed in the 19th century because detective stories promised that reasoning could hold the answer to every question. At the same time, with mysterious overtones, they appealed to 19th-century readers' addiction to the mystical. The detective story, writes book critic William Mullins, was particularly appealing because it promised that "intellect will win out, the criminal will be caught by the rational detective, science will track down the evil-doer and allow honest people to sleep at night." At the same time, MacIntyre writes. 19Ih-century anxieties about the Industrial Revolution and new ways of living supported the idea that evil was everywhere. These two instincts — "people's increasing faith in reason and mistrust of appearance"- are what made 19th century readers love detective stories, a love that endures today. 28. What do we learn about Poe's fictional detective stories? A. They created a new style of detective story telling. B. They eventually became Poe's most famous stories. C. The main character was inspired by the Sherlock Holmes. D. Dupin was the first detective to appear in a fictional story. 29. What is Dupin's major strength as a detective? A. His experience. B. His determination. C. His fearlessness. D. His intelligence 30. What can we infer about the Dupin and Sherlock Holmes stories? A. They are both set in England. B. They get readers to think and find. C. Both of the assistants are incompetent. D. Both of their detectives are very sociable. 31. What made detective stories popular according to William Mullins? A. Readers' growing interest in the mysterious plot. B. People’s concern about the increasing level of crime. C. The public's confidence in the power of rational thought. D. Economic insecurity resulting from the Industrial Revolution. D The rapid growth in skyscrapers worldwide has led to a high demand for window washers since most of these buildings feature large glass panes (窗格) to highlight their breathtaking views. Though the job offers a handsome salary, dangling alongside multi-story structures is dangerous, and accidents are not uncommon. However, if Israel-based company Skyline Technologies has its way, the dangerous chore may soon be taken care of by Ozmo, an intelligent window cleaning robot. "As a society, we've become too comfortable watching people hanging off the sides of 30-story buildings," says Yaron Schwarez, co-founder and CEO of Skyline Robotics. "No salary could justify allowing people to put their lives in the hands of a system of ropes." Much like humans, Ozmo is placed on platforms suspended from the buildings and uses its arms and brushes to clean the dirt on the glass panes. A 3D map of the building's surface programmed into its system allows the robot to skillfully handle obstacles as it moves up and down the structure. Computer vision and touch sensors enable it to move out of the way in case of unexpected events, such as the sudden opening of a window. Unlike current window washers, the robot cleaner does not require soap to clean the glass. Instead, it uses distilled water (蒸馏水) and a process called dirt absorption to do the job. Schwarez explains, "We use pure water to absorb and remove the salts, the minerals, the oils, and the dirt from the building. We are environmentally-friendly." Ozmo is also expected to be much more efficient than humans. While it currently takes three cleaners 480 hours each to clean the windows of a 40-story glass building, the robot will single-handedly complete the task in just 80 hours. However, unlike other robots, Ozmo will not replace human workers. It will only make their jobs safer by lifting them to the role of supervisors, who will be remotely controlling the operation from below. Whether Ozmo, which is still undergoing testing, does as good a job as human remains to be seen. 32. Which of the following can best replace the phrase "has its way" in paragraph 2? A. Succeeds. B. Hesitates. C. Struggles. D. Exists. 33. What can we learn about Ozmo from the passage? A. It requires chemicals to clean. B. It has trouble crossing obstacles. C. It operates with great efficiency. D. It works without human helpers. 34. What is the author's attitude towards the future application of Ozmo? A. Optimistic. B. Doubtful C. Unconceded. D. Objective. 35. What is the best tile for the text? A. Ozmo: a Double-edged Sword. B. Ozmo: a Smart Window Cleaner. C. Window Washing: a Dangerous Job. D. Window Washing: a Blessing in Disguise. 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳 选项。选项中有两项为多余选项。 The ability to think creatively is not a gift everyone possesses naturally, so it must be developed as a skill. Here are some tips to help you develop creative and critical thinking abilities. Step outside your comfort zone Stepping outside of your comfort zone is an easy way to expand your creative and critical thinking skills. This can mean reading a book or an article that is completely unrelated to any previous studies, or even having a difficult conversation with someone you're close to. 36 . We all grow from discomfort. Stay healthy Your mind is in the best shape when your body is. Coupling exercise with a healthy diet can clear the mind and allow for creativity. 37 . Some people are easily distracted by a messy office or a dark room. Most people are the most awake when they are in clean, healthy, and organized environments. 38 . This is a common technique used by journalists and writers suffering from writer's block. It's an easy tool to get the creative juices flowing. Open up a laptop, or grab a notebook and pen, and just start writing. Just let your mind take you wherever it wants to go. 39 . Take a breather Everyone may reach points where they get stuck on an idea and can't get past it. Don't let this discourage you, and don't blame yourself. That sort of thinking will make you disheartened and distracted, which will only make you even more frustrated. 40 . Co outside for some fresh air, take a walk, eat a meal, or call a friend. Distraction, in moderation, can be very rewarding. A. Write freely B. Keep an open mind C. Instead, take a short break D. Keep your spirits high at work and even during the holidays E. This is a great way to explore your thoughts and expand your creativity F. Your work environment can also greatly affect the way the brain functions G. Anything making you a bit uncomfortable probably benefits you more than it harms you 第三部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分)第一节(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的 A、B,C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Before I turned 10, I lost my parents. My siblings (兄弟姐妹) left Hyderabad after my relatives 41 them, but I insisted on slaying back to continue my 42 . And I began to deliver newspaper to 43 myself. I would be up every morning by 5 a. m. and 44 five kilometers to the newspaper office. By 6 a. m., I would be 45 my copies of the Urdu Daily. The area I was 46 for spanned 3 kilometers. After distributing the 47 . I would rush home, quickly eat and be off to high school. One wintry morning in 1945. I got home after my 48 to find a boy of my age at my doorstep. He 49 himself as Afzal and said his father wanted to see me. I was greeted al the door by Afzal's mother, Nazeem. Afzal's father, Mr. Kader, 50 us as Nazeem served me tea and snacks. Nazeem gently asked me about my daily 51 . I told her about my morning job and school. They were 52 that I had to walk so much in one day. Later, as I was about to leave, Mr. Kader 53 into another room, and when he reappeared, he was 54 a new bicycle. This is for you!" he said. It took a few seconds for this act of kindness to 55 . I didn’t realize that 56 were rolling down my face. Mr. Kader said, "Your newspaper editor is a friend of mine. He gave mc your 57 , so I knew you lived close by. Then Afzal told us more about you." I bowed, 58 shook hands with them and left. The 59 brought convenience to my life and taught me a life-long lesson: Help should always be need-based. Never try to 60 a person who is dying of thirst. 41. A. abandoned B. comforted C. betrayed D. adopted 42. A. training B. career C. education D. relationship 43. A. occupy B. support C. improve D. Please 44. A. cycle B. walk C. drive D. wander 45. A. collecting B. publishing C. selling D. buying 46. A. famous B. helpful C. responsible D. suitable 47. A. copies B. files C. brochures D. Books 48. A. studies B. deliveries C. efforts D. Tasks 49. A. regarded B. behaved C. considered D. introduced 50. A. wanted B. invited C. joined D. left 51. A. work B. routine C. deals D. burdens 52. A. shocked B. confused C. embarrassed D. disappointed 53. A. spun B. broke C. disappeared D. escaped 54. A. mending B. sending C. designing D. wheeling 55. A. sink in B. get in C. set up D. take up 56. A. thanks B. smiles C. apologies D. tears 57. A. name B. identity C. secret D. address 58. A. gently B. gratefully C. kindly D. firmly 59. A. newspaper B. conversation C. bicycle D. job 60. A. feed B. help C. treat D. choose 第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。 According to a study published in the UK recently, those who like jogging and do this kind of exercise 61 (regular) for at least one hour a week have very high chances to live a longer life. The study's Danish researchers convinced 62 (convince) that choosing this kind of physical activity can bring us a priceless reward, 63 is 5 to 6more years of life! Moreover, to achieve better results, the researchers suggest 64 (limit) yourself to gentle jogging rather than fast-pace and tiring distance running. The scientists found that jogging 65 (benefit) are maximized when done at an average or even slow-pace exercising, and just one or two hours of jogging 66 week can be enough for you to achieve success, regardless 67 your age or health condition. The scientists analyzed the data on about 20,000 people 68 (age) between 20 and 93, collected for over 35 years by the Copenhagen City Heart Study. According Dr. Peter Schnohr, the 69 (lead) researcher, it was found that jogging is associated with as much as a 44 percent 70 (low) risk of death. The life expectancy increase in men is as much as 6. 2 years, and for women it is as much as 5.6 years. 第四部分写作(共两节,满分 35 分) 第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错 误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号( ),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划 掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。 Last Friday, our class organized a visit to the city museum. We got to there by bus. First, we listened to the brief introduction to the museum. Then, we set out to exploring the museum in small groups. Which caught our attention first was some skillful carved bronze ware dating from the Shang Dynasty. Afterwards, we looked at some cultural relics relate to Shanxi merchants and local custom. To be honest. I felt amazing at the wide range of exhibits on display. I benefited a lot from this experience. Not only it widen my horizons and it made me lake pride in the history of my hometown. 第二节 书面表达(满分 25 分) 假定你是李华,你的意大利朋友 Jeff 写邮件告诉你此次“冠疫情(COVID-19 epidemic)”期间中国医 务工作者对他们国家的帮助,请你给他回复邮件,内容包括: 1. 你的感想 2. 表示关心和安慰; 3. 你的期待。 注意: 1.词数 100 左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 2020 年广东省二模英语参考答案 第二部分阅读理解 21.B 22.D 23.C 24.D 25.C 26.B 27.A 28.A 29.D 30.B 31.C 32.A 33.C 34.D. 35.B 36.G 37.F 38.A 39.E 40.C 第三部分语言知识运用 41.D 42.C 43.B 44.B 45.A 46.C 47.A. 48.B 49.D 50.C 51.B 52.A 53.C 54.D 55.A 56.D 57.D 58.B 59.C 60.A 61.regularly 62.are convinced 63.Which 64.Limiting 65.Benefits 66.a/each/per 67.Of 68.Aged 69.leading/leader 70.lower Last Friday, our class organized a visit to the city museum. We got to there by bus. First, we listened to the a brief introduction to the museum. Then, we set out to exploring the museum in small groups. Which caught our explore What attention first was some skillful carved bronze ware dating from the Shang Dynasty. Afterwards, we looked at some skillfully cultural relics relate to Shanxi merchants and local custom. To be honest, I felt amazing at the wide range of related/relating customers amazed exhibits on display. I benefited a lot from this experience. Not only∧it widen my horizons and it made me take pride in the did but history of my hometown. Dear Jeff, It's such a relief to learn that the situation in Italy has improved with the help of the Chinese professionals. The fight against the COVID-19 epidemic is a war without borders. We either win as one or we lose together. Therefore, China is joining hands with many other countries to fight the war. I quite understand your present worry and fear because I have gone through what you are experiencing now. But as long as you follow the instructions of medical experts, you and your family will stay healthy. As China is returning to normal, I hope Italy will recover soon. Above all, I hope we humans will beat this epidemic and the whole world will be safe. Looking forward to hearing bck from you. Yours Li Hua