课时训练(十九) Units 9—10(九全)
(限时:30分钟)
Ⅰ.阅读理解
You may have heard of the famous saying, “East or West, home is the best.” What does the word “home” mean to you? How do you say the word in French, in Chinese, in your language? Although people usually know what the word means, it sometimes has no exact translation. It’s not surprising, because the idea of home is different from country to country, and from person to person. A home is more than a roof and four walls. It’s the cooking, eating, talking, playing and sleeping that go on inside. And at home you usually feel safe and relaxed.
Homes look different in different countries. They also have different things inside. For example, in cold northern Europe, there’s a fire in the living room or kitchen and all the chairs facing it. In the south, where the sun shines a lot and it’s more important to keep the heat out, there are small windows and cool stone floors.
We asked some people about their homes.
Howoftendopeoplemovehouseinyourcountry?
“In my country many people don’t stay in one place for a very long time. They often move every ten years or so.”
—Chery, Boston, the USA
Whatarefeatures(特征) ofhomesinyourcountry?
“In Britain, even in town, there’s always a garden. We have separate bedrooms and living rooms. But we don’t often have balconies(阳台). The weather isn’t warm enough!”
—Pat, Exeter, England
1.The word “home” sometimes has no exact translation because .
A.people can’t find this word in the dictionary
B.no one knows what it is
C.it has different meanings in different countries
D.people can’t understand each other very well
2.According to the passage, at home, you can do everything EXCEPT .
A.making friends
B.cooking and eating
C.playing and talking
D.sleeping and relaxing
3.Why is it important to keep the heat out of the houses in southern Europe?
A.Because they want to breathe fresh air outside.
B.Because there’s a fire in the living room.
C.Because they wear heavy clothes all day long.
D.Because the sun there shines a lot.
4.From the second paragraph, what kind of home people have depends on .
A.whether they are rich or not
B.the climate they have
C.how old they are
D.whether they live in the city or countryside
5.Which of the following is TRUE?
A.People in Britain seldom have balconies because it’s so hot outside.
4
B.Some Americans move house several times during their lifetime.
C.Homes look the same in different countries.
D.Houses in northern Europe have big windows and cool stone floors.
Ⅱ.完形填空
Are you interested in 3-D printing? Students at Shanghai High School International Division have a chance to get close to this new 6 . The school started a new course called 3-D Innovational(革新的) Space this term. Students from Grade 5 to Grade 8 can have the 7 once a week. Each class lasts for 90 minutes. It usually begins 8 a game or an interesting video. During the class, students have the chance to operate 3-D printers by 9 after listening to the teacher.
Maxwell He, a fifth-grader, has already been 10 to use cool software to print things. “3-D printing is a very 11 course,” he said. “I can make and 12 my own DIY projects by myself. I’m so excited!” He said 13 he passed a mission (任务) to the 3-D printer, the printer itself would decide which part of the object comes out first. The only material he can 14 the printer so far is plastic lines.
In class, students have already 15 many things, such as bookmarks and castles. It usually takes about 20 minutes to print out a small object.
6.A.dream B.culture
C.museum D.technology
7.A.meeting B.course
C.show D.contest
8.A.with B.over
C.of D.at
9.A.them B.they
C.themselves D.their
10.A.important B.able
C.useful D.friendly
11.A.boring B.worried
C.interesting D.terrible
12.A.refuse B.decorate
C.invite D.break
13.A.when B.until
C.because D.though
14.A.put up B.turn into
C.put on D.put into
15.A.sold B.bought
C.printed D.borrowed
Ⅲ.语法填空
阅读下面材料,在空白处填入1个恰当的词或括号内单词的正确形式。
Boys and girls,
May I have your attention, please? I have some important information 16. everyone.
As we know, you may be very tired after the exam. So there 17. (be) a visit tomorrow. We will spend the day in the West Park, a 18. (wonder) place to have a good rest. The park is about six kilometres 19. from the school. We’ll see some beautiful houses and lakes. There are 20. many trees and flowers there. We can climb the mountains in the morning. After lunch we can go 21. (fish) by the lake or do other things we like.
4
We will leave at 8:30 in the morning 22. foot and return at 5 o’clock in the afternoon by bus. I suggest 23. everyone should bring a sunhat as the weather will be very hot. And don’t forget 24. (put) on your sports shoes.
That’s 25. . Thank you.
Ⅳ.信息摘录
阅读短文,然后在文后表格内完成内容摘要,每空不超过三个词。
Let’s talk about where different sports are played. In Chinese, we usually use one character chang for almost all sports fields. But it’s not the case in English. Different sports are played on different surfaces. Basically, there are fields, courts, tracks and pools.
Field is the most common name for an area where an athletic event takes place. You can generally call all sports places fields. Strictly, a field refers to an open area, especially an outdoor area usually with grass on it. So, football is played on the field, as well as rugby(橄榄球), American football and baseball. Field events like hurdles(跨栏跑) and the javelin(标枪) also take place on the field.
A court refers to an open, level area marked with lines. Courts usually are smaller than fields. Tennis is played on the tennis court, as well as badminton, volleyball, basketball, and squash rackets(软式墙网球). Tracks are prepared courses(跑道) laid out for running and racing. Pools, small bodies of still water, are for water sports such as swimming and diving.
The name of the sports field
What is it?
What sports are played on it?
Field
An open
26. with grass on it.
Football, rugby, American football and baseball.
Court
An open,
27.
area marked with lines.
Tennis, badminton, 28. , basketball, and squash rackets.
Track
A prepared course.
Racing and
29. .
Pool
A small body of still water.
Swimming and 30. .
4
参考答案
Ⅰ.[主旨大意] 本文是一篇说明文。文章介绍了世界各地对“家”的不同的理解以及某些地方的房子的风格、特点。
1.C 细节理解题。根据第一段第五句“because the idea of home is different from country to country, and from person to person.”可知,家在不同的国家有不同的含义,所以没有明确的翻译。故选C。
2.A 细节理解题。根据第一段倒数第一、二句“It’s the cooking,eating,talking,playing and sleeping that go on inside. And at home you usually feel safe and relaxed.” 可知,在家你可以做饭、吃东西、聊天、玩耍、睡觉和放松,并未提及交朋友。故选A。
3.D 细节理解题。根据第二段最后一句“In the south, where the sun shines a lot and it’s more important to keep the heat out…”可知,在南欧把热量阻挡在室外很重要,因为光照很强烈。故选D。
4.B 推理判断题。第二段的大意:家的样子是由当地的气候决定的。故选B。
5.B 推理判断题。根据“They often move every ten years or so.”可知,美国人十年左右搬一次家。故选B。
Ⅱ.[主旨大意] 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了上海中学国际部的学生开设了3D打印课程。学生们一般用20分钟左右就可以打印出一个小型3D作品,学生们对自己亲手打印出来的3D作品感到很兴奋。
6.D 根据前面提到的“3D打印”以及后面提到的“一门新课程”可判断,这是一项新“科技”。故选D。
7.B 根据上一句中的“a new course”可判断,此处说的是学生们可以一周上一次这门新“课程”。故选B。
8.A begin with是固定短语,意为“以……开始”。句意:3D打印课程通常以一个游戏或者一段有趣的录像开始。故选A。
9.C by oneself是固定短语,意为“某人自己”。句意:在听完老师的讲解之后,学生们有机会自己动手操作3D打印机。故选C。
10.B be able to do sth. 表示“能够做某事”,是固定短语。故选B。
11.C 根据下文中“I’m so excited!”可知,Maxwell He觉得3D打印课程很有趣。故选C。
12.B refuse意为“拒绝”;decorate意为“装饰”; invite 意为“邀请”; break意为“打碎”。根据语境可知,Maxwell He可以自己制作并装饰自己的作品。故选B。
13.A when意为“当……的时候”; until意为“直到”; because意为“因为”; though意为“虽然,尽管”。根据语境可知,当Maxwell He给3D打印机发送一项任务的时候,打印机会自己决定先打印哪一部分。故选A。
14.D 根据语境可知,到目前为止,Maxwell He能“放进”打印机的唯一材料就是塑料线。故选D。
15.C 根据语境可知,在课堂上,学生们已经“打印”出了很多东西,比如书签和城堡。故选C。
Ⅲ.16.for 17.will be/is going to be 18.wonderful 19.away
20.also 21.fishing 22.on 23.that 24.to put 25.all
Ⅳ.26.area 27.level 28.volleyball 29.running 30.diving
4