Self Check
Ⅰ.根据汉语提示完成下面包含本单元词汇的短文
Yesterday we visited Red Star Farm in the countryside. It’s 1. (极好的). There were many robots
farming there. And the 2. (农民) grew quite a lot of flowers around the farm. We did many 3. (令
人激动的) things there.
In the morning, we milked cows and 4. (喂养) chickens first. Then we rode horses in the sun. At the
beginning, the horses ran very fast. The guide 5. (担心) about us a lot, so he made the horses slow down. I
think the horses are quite lovely because they can 6. (听到) and understand the guide’s orders.
At noon, we had lunch on the farm. The food was quite delicious. The farmer said the food wasn’t 7. (昂
贵的). And it was really cheap.
In the afternoon, we visited the painting museum near a fire station. We were all 8. (感兴趣的) in
everything in the museum. At last, a robot 9. (采) some flowers for us as gifts. When we got back, it was 10.
(黑暗的). We were tired, but happy and excited. All in all, we enjoyed everything there.
Ⅱ.[2019·德阳] 阅读理解
Many children like to go hiking(徒步旅行). Why? Because they can be free from school and their homework.
They can also enjoy beautiful nature, play with friends or family. If you want to have a happy hike, you must pay
attention to(注意) the following:
First, find a good day. Fine weather is the most important for a happy hike. If the weather is good, you can do a lot
of things, like riding horses, going bike riding, swimming in the river, flying kites and playing ball games.
Second, go with the people you like. If you go hiking with the people you don’t like, you won’t have a great time.
So, find the person who has the same interest as you.
Third, find the right place. Different people have different ideas about the places. For me, I would like to go to the
beach for a hike. I like to walk along the beach, listening to the sound of the sea and watching children playing.
Lastly, think of what you need to prepare before going hiking. To have a nice hike, you must have comfortable
shoes, enough water and some food. Now you can go hiking!
( )11.Why do children like to go hiking?
A.Because they can learn more things.
B.Because they can make more friends.
C.Because they can enjoy beautiful nature.
D.Because they don’t need to stay at home.
( )12.Which of the following is NOT the writer’s idea about a happy hike?
A.You should go hiking with different people.
B.A pair of comfortable shoes must be prepared.
C.Enough water and some food are very important.
D.You should go hiking when the weather is fine.
( )13.Where does the writer probably go for a hike?
A.To the farm. B.To the park. C.To the beach. D.To the mountain.
( )14.How many points must you pay attention to for a happy hike?
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
请完成下列各题
Ⅲ.选择正确的词义,将序号填在括号中。
A.听起来好像
B.声音
( )15.I heard the sound from the next room.
( )16.It sounds a good idea to go to the party with a small gift.
Ⅳ.文章中的 sound 是上述两个选项中的哪种用法?
答案
Ⅰ.1.excellent 2.farmers 3.exciting
4.fed 5.worried 6.hear
7.expensive 8.interested 9.picked
10.dark
Ⅱ.【主旨大意】 本文是一篇说明文,介绍了怎样才能拥有快乐的远足。
11.C 细节理解题。根据第一段的第四句“They can also enjoy beautiful nature, play with friends or family.”可知,他
们可以欣赏美丽的大自然。故选 C。
12.A 细节理解题。根据第三段最后一句“So, find the person who has the same interest as you.”可知,应该是和“有
同样兴趣的人”去远足,而不是和“不同的人”。故 A 项不是作者的观点。
13.C 细节理解题。根据第四段第三句“For me, I would like to go to the beach for a hike.”可知,作者想去海滩远足。
故选 C。
14.D 推理判断题。根据第 2—5 段的内容可知,文章给出了四个能够影响拥有幸福的远足的因素。故选 D。
Ⅲ.15—16 BA
Ⅳ.B