外研版七年级下册英语课件Module8StorytimeUnit2Goldilockshurriedoutofthehouse
加入VIP免费下载

外研版七年级下册英语课件Module8StorytimeUnit2Goldilockshurriedoutofthehouse

ID:710062

大小:231.79 KB

页数:51页

时间:2021-06-04

加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
Unit 2 Goldilocks hurried out of the house. 外研版 七年级下 习题链接 1 2 3 4 6 7 8 9 10 先练后背 提示:点击 进入习题 5 答案呈现 asleep point shout without either in pieces walked into at first pointed at jumped out of; hurried out of 习题链接 6 7 8 9 题组专训 答案呈现 1 2 3 4 5 10 A didn't; either A D asleep C C point point at in pieces 11 12 13 14 C were B doing 习题链接 课后巩固 答案呈现 6 7 8 9 1 2 3 4 5 10 B A C A C return to in pieces pointed at decided hurried out of 11 12 13 14 15 looked around pointed at at first jumped out of didn't go for; walk 习题链接 课后巩固 答案呈现 16 17 18 19 20 didn't notice any was nothing What did; pick without breakfast Where did; cry 21 22 23 24 25 B A C C A 先练后背 一、根据汉语提示完成句子, 并背记相应英语词汇 1. I was ________(睡着的)at that time and didn't hear anything. 2. In China, we shouldn't________(指向)at anyone with our chopsticks. 3. It's impolite to________(大声喊) at others loudly. asleep point shout 先练后背 4. He left the room ________(没有)telling me. 5. I'm sorry. I don't know the answer ________(也). without either 先练后背 二、根据汉语意思完成句子,并背记英语句子 6. 很快椅子就成了碎片。 And soon the chair was________ ________.in pieces 先练后背 7. 她走进了卧室。 She________ ________ the bedroom. walked into 先练后背 8. 起初他们没有注意到金凤花姑娘。 They didn't notice Goldilocks________ ________ . at first 先练后背 9. 然后熊宝宝指着他床上的小女孩。 Then Baby Bear________ ________ the little girl in his bed. pointed at 先练后背 10. 金凤花姑娘跳下床,没有拿她的篮子,匆忙离开了 那个房子。 Goldilocks_______ _______ _______ bed and _______ _______ _______ the house without her basket. jumped out of hurried out of 题组专训 1. —Where would you like to go tomorrow, Huangguoshu Waterfall or Dragon Palace?【2019·安顺】 —________ is OK for me. It's up to you. A. Either B. Neither C. Both D. All A 【点拨】either意为“两者中的任何一个”,作主语时谓语 动词用单数;neither意为“两者都不”,作主语时谓语动 词用单数;both意为“两者都”,作主语时谓语动词用复 数;all意为“三者或三者以上都”, 作主语时谓语动词用 复数。分析前后文可知两者中的任何一个都可以。 题组专训 2. I went to the zoo, too. (改为否定句) I ________ go to the zoo ________.didn't either 题组专训 3. Look. The book is ________ pieces. What happened? A. in B. on C. for D. of A 题组专训 4. 我的茶杯掉在地上,成了碎片。 My cup dropped to the ground and was______ ______.in pieces 题组专训 5. He worked last night and now he feels________. A. sleep B. sleeping C. asleep D. sleepy D 【点拨】sleep作动词,意为“睡觉”;asleep意为 “睡着的”;sleepy意为“困倦的;困乏的”。 分析句意可知他很累,感觉困倦。故用sleepy。 题组专训 6. Jimmy could not sleep at first. He finally fell________ (sleep) when the rainstorm stopped at midnight. asleep 【点拨】fall asleep意为“入睡”,指进入睡眠状态。 题组专训 7. —I will tell him the news when Mr. Black ________. —Thanks a lot. A. looks B. pushes C. returns D. takes C 题组专训 8. —May I use your pen? —Certainly. But please ________ it on time. A. come back B. get back C. return D. bring C 题组专训 9. Be polite, Henry. It's rude to________ (指向) at others like that. 【中考·无锡】 point 题组专训 10. 和别人谈话时用手指着他人是不礼貌的。 It's not polite to________ ________ others while talking with them. point at 题组专训 11. —I'm getting hungry. Do you know where we can get some good food?【2019·临沂】 —Of course! There________ a restaurant around the corner. A. will be B. was C. is C 题组专训 12. There________(be)two shops and a bank in this town two years ago. were 【点拨】考查There be句型的就近原则。There be 句型中,后接一系列名词时be用is或are要根据距 be最近的名词的单复数来确定。由shops及句中的 时间状语可知用were。 题组专训 13. ________ your help, I can't get good grades. A. With B. Without C. For D. By B 【点拨】考查介词的用法。句意为“没有你的帮助, 我不会取得好成绩”。With your help是在你的帮 助下,不符合逻辑,故用Without,选B。 题组专训 14. —You can't play computer games without ________ (do) your homework. —Sorry, Mom. I won't do that again. doing 【点拨】考查without的用法。它后接动词的ing形式。 课后巩固 一、单项选择 1. —I'm sorry I won't be late for school again. —I won't, ________. A. too B. either C. also D. as well B 【点拨】too位于肯定句句末,前面常加“,”;either 用于否定句句末;also用于肯定句句中;as well用于肯 定句句末,无需用“,”隔开。句子为否定句,用 either。 课后巩固 2. —Was there a concert in the theatre last night? —________. I went to watch it. A. Yes, there was B. No, there wasn't C. Yes, it was D. No, it wasn't A 【点拨】考查there be的用法。回答there be句型的一般 疑问句时,仍然借助there be。又由后面可知应该作肯 定回答。选A。 课后巩固 3. We all know fish can't live ________ water. A. with B. in C. without D. have no C 课后巩固 4. I felt_______ and soon I fell______ in the living room. A. sleepy; asleep B. asleep; sleep C. sleepy; sleep D. asleep; sleepy A 【点拨】关键词法。第一空前有felt,feel sleepy意为 “感觉到困倦”;第二空前有动词fell,fall asleep意为 “入睡”。故选A。 课后巩固 5. ─Oh, no! I can't find my mobile phone! ─Well, where ________ you last put it? A. have B. do C. did D. are C 【点拨】考查一般过去时的用法。分析题目可知答句为一 般过去时。句中出现了行为动词,故借助did构成问句。 课后巩固 二、从方框中选择单词或短语并用其适当形式填空 6. Our parents tell us to_________ our homes on time after school. return to, point at, decide, in pieces, hurry out of return to 课后巩固 7. Yesterday, my cup fell on the floor, and it was ________. return to, point at, decide, in pieces, hurry out of in pieces 课后巩固 8. The teacher __________ the word on the blackboard and told me its meaning. return to, point at, decide, in pieces, hurry out of pointed at 【点拨】考查point at的用法。其意思为“指着……”。 分析句意可知用一般过去时。 课后巩固 9. My father ________ to buy the new bike for me. return to, point at, decide, in pieces, hurry out of decided 课后巩固 10. Sally______________ the house to look after her sister. Her sister was only two years old. return to, point at, decide, in pieces, hurry out of hurried out of 课后巩固 三、根据汉语提示完成句子 11. 他向四周看,但是他什么也看不见。 He ________ ________, but he could see nothing. looked around 课后巩固 12. 这个老人指着那棵大树给我们讲了一个故事。 The old man ________ ________ the big tree and told us a story. pointed at 课后巩固 13. 起初他没有说什么。 He didn't say anything ________ ________. at first 课后巩固 14. 一看见他妈妈,那位小男孩就从床上跳下来。 As soon as he saw his mother, the little boy ________ ________ ________ his bed. jumped out of 【点拨】考查jump out of的用法。其意思为“跳出…… 外”。分析前面可知用一般过去时。 课后巩固 15. 因为大雨昨天我们没有散步。 We ________ ________ ________ a ________ because of the heavy rain yesterday. didn't go for walk 【点拨】考查一般过去时及go for a walk的用法。go for a walk意为“去散步”。由句中的时间状语可知 用一般过去时。句子为否定句,故借助didn't。 课后巩固 四、按要求完成句子 16. I noticed some chickens in the garden. (改成否定句) I ________ ________ ________ chickens in the garden. didn't notice any 课后巩固 17. There wasn't anything in the room (改成同义句) There ________ ________ in the room. was nothing 【点拨】考查nothing的用法。nothing相当于not anything。 课后巩固 18. Mike picked up a pen on the floor. (就画线部分提问) ________ ________ Mike ________ up on the floor?What did pick 课后巩固 19. I went to school, but I didn't have breakfast. (改为同义句) I went to school ________ ________. without breakfast 课后巩固 20. The little girl cried in the park this morning. (就画线部分 提问) ________ ________ the little girl ________ this morning? Where did cry 课后巩固 五、阅读理解 21. What happened to the king after his trip? A. He lost his feet. B. His feet hurt. C. His shoes were broken. D. He lost many stones. 请同学们看《典中点》第53页原文。 B 【点拨】细节理解题。根据短文中的句子“One day a king went to a far place in his country. When he came back, his feet hurt a lot.”可知,国王的脚受了伤,故答案为B。 课后巩固 22. What did the king want his men to do at first? A. Cover all the roads with leather. B. Cover all the roads with stones. C. Make a pair of leather shoes for him. D. Buy him lots of new shoes. A 【点拨】细节理解题。根据短文中的句子“ You should cover(覆盖) every road with leather(皮革)…”可知,国王 告诉他的臣子要把路全部用皮革覆盖上,故答案为A。 课后巩固 23. The king's idea was________. A. cheap B. boring C. expensive D. exciting C 【点拨】细节理解题。根据短文中的句子“ Of course, it would cost a lot of money.”可知,国王的这种想法要花费 很多钱,故答案为C。 课后巩固 24. What did the king do at last? A. Asked his men to take away all the stones on the roads. B. Asked his men to kill cows to get enough leather. C. Asked his men to make a pair of leather shoes for him. D. Stopped travelling around the country. C 【点拨】细节理解题。根据短文中的句子“ …he agreed to the man's idea. He asked his men to make a pair of leather shoes for him.”可知,最后国王让他的臣子为他 做一双皮鞋。故答案为C。 课后巩固 25. What's the purpose (目的) of the last paragraph? A. To show the moral (寓意) of the story. B. To explain the use of leather shoes. C. To introduce ways to be happy. D. To tell the beginning of leather shoes. A 【点拨】归纳总结题。这个故事告诉我们:如果想让生活 更幸福的话,最好的办法就是去改变自己,而不是去改 变这个世界。因此最后一段是来表明这个故事的寓意。 故答案为A。

资料: 3.2万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料