八年级英语下册Unit 5 What were you doing when the rainstorm came课件练习(共11套人教新目标版)
加入VIP免费下载

本文件来自资料包: 《八年级英语下册Unit 5 What were you doing when the rainstorm came课件练习(共11套人教新目标版)》 共有 11 个子文件,压缩包列表如下:

注:压缩包层级关系提取自源文件,您看到的所有资料结构都和您下载的源文件一致

温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
Unit 5   What were you doing when the rainstorm came? 单元能力提升五 单元能力提升五 Unit 5 What were you doing when the rainstorm came?   It was a Friday evening. I was waiting at the bus stop after school when a car stopped and the driver opened the door. It was my __ 1 __. “Get in ! ” he told me. I was very __ 2 __ , but I did as he said. At first, I was worried that something __ 3 __ happened. Then, I noticed my mother. She was also __ 4 __ the car and on the back seat. There were some bags of clothes and __ 5 __ food. My father was driving the car, but he was not driving __ 6 __. He was driving out of the town. “Where are we going ? ” I asked. Ⅰ. 完形填空 单元能力提升五 It was a warm evening and lots of people were walking along the road. It was the __ 7 __ day of the term. Did my parents have a big surprise for me? We were going somewhere special—__ 8 __ where? The next thing I could remember was falling __ 9 __. When I woke up, I saw the sea. We were at the beach. My father was smiling. “Here we are , ” he said. “The summer holiday __ 10 __ now ! ” 单元能力提升五 (  ) 2.A.sad B . surprised C . excited D . glad (  ) 1. A.father B . mother C . brother D . sister A 单元能力提升五 【 解析 】 根据下文 “My father was driving the car…” 可知是 “ 父亲”,因此选 A 。 (  ) 3.A.good B . important C . interesting D . bad (    )4.A.in B . on C . by D . at (    )5.A.many B . no C . some D . few B 【 解析 】 根据事情发生得很突然得知 “ 我 ” 很惊讶,因此选 B 。 D A C (  ) 6.A.abroad B . home C . there D . here (    )7.A.first B . one C . worst D . last (    )8.A.or B . for C . but D . and B 单元能力提升五 (  ) 9.A.asleep B . ill C . silent D . quiet A 【 解析 】 根据下文 “When I woke up…” 可知,是睡着了。 fall asleep 意为 “ 入睡 ” 。 D C (  ) 10.A.started B . starts C . ended D . ends B Ⅱ.[ 全品原创 ] 阅读理解 The weatherman said there was going to be a terrible storm, but the weather was so nice. Molly's mother was going to buy some batteries( 电池 ) in the corner store to prepare for the storm, although Molly thought it wasn't necessary. Her mom left and was back an hour later. It was about 6 : 00 p . m., and the sky began to turn dark because of the black clouds. The wind also started to blow strongly. Then the rain started to pound 单元能力提升五 ( 连续重击 )against the windows. The trees shook hard. Some of the neighbors' plants fell off their windows.“I'm scared , ” Molly said to her mother. The storm lasted for about thirty minutes, long enough to make the lights go out and the old trees fall over. Even Gretchen, the cat, was staying quietly under the sofa. Molly's mother lit some candles so they could see their way around the house.“What about dinner ? ” asked Molly. Her mother bought some fish and bread when she went to the corner store.“I had a feeling that we wouldn't be able to cook, so 单元能力提升五 I bought the food.” They ate the fish and bread by candlelight.“You know, this is kind of fun.It's almost like camping ,” said Molly. Later that night, the lights came back on. Molly said, “Although it was a scary time, I did have fun.” 单元能力提升五 (  ) 1.Why did Molly's mother go to the corner store? A . To get the newspaper. B . To get candles. C . To get batteries. D . To get cat food. 单元能力提升五 C (  ) 2.What did Molly eat for dinner? A . Some cakes. B . Some cat food. C . She ate nothing at all. D . The fish and bread. 单元能力提升五 D (  ) 3.What can we know from the passage? A . The rainstorm started in the morning. B . The rainstorm lasted for about half an hour. C . Molly's mother got wet because of the rainstorm. D . Gretchen liked staying quietly under the sofa all the time. 单元能力提升五 B 【 解析 】 细节理解题。根据短文第二段中 “The storm lasted for about thirty minutes, long enough to make the lights go out and the old trees fall over.” 可知,这场暴风雨大约持续了半个小时,故选 B 。 (  ) 4.What is the best title for the passage? A . A night with a rainstorm B . Gretchen stayed under the sofa C . Molly's busy night D . Mom's trip to the store 单元能力提升五 A 【 解析 】 主旨大意题。结合全文内容可知,主要介绍了在一个暴风雨的夜晚,莫莉和妈妈在家里的活动。故选 A 。

资料: 10.8万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料