搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  高三

广西贵港市2018届高三英语12月联考试卷(带解析)

时间:2018-01-12 16:21:48作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M广西贵港市2018届高三上学期12月联考
英语试题
第一部分 听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上,
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £ 19.15.                        B. £ 9.18.                            C. £ 9.15.
答案是C。
1. When did the woman call the front desk?
A. At 7:00 a.m.                    B. At 8:00 a.m.                    C. At 8:00 p.m.
2. What will the woman do for the man?
A. Wash his clothes.
B. Take him to the supermarket.
C. Get him some fruit.
3. Why couldn’t the woman get through to the man?
A. His mobile was stolen.            B. His mobile didn’t work.            C. His mobile was power off.
4. How does the woman feel?
A. Discouraged.                    B. Satisfied.                        C. Delighted.
5. What would the man probably do?
A. Borrow a car.                    B. Repair the car.                    C. Buy a new car.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. Where does the conversation most probably take place?
A. In a park.                        B. At a restaurant.                    C. In an office.
7. What does the woman do?
A. She works for IBM.
B. She is a teacher at Harvard.
C. She is a student at Harvard.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What season is it now?
A. Summer.                        B. Autumn.                        C. Winter.
9. What is the most probable relationship between the two speakers?
A. Guide and traveler.                B. Driver and passenger.                C. Assistant and customer.
10. What is the weather like in July and August in San Francisco?
A. It is warm.                        B. It is cool.                        C. It is hot.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What is the mother going to do tomorrow?
A. Watch TV.                        B. Plant trees.                        C. Cut down some trees.
12. What does the mother want her son to know most of all?
A. Tree-planting Day is important to man.
B. Cutting down trees is necessary to man.
C. Trees are very important to man.
13. What do you think of the boy?
A. He tikes to ask questions.
B. He enjoys planting trees.
C. He doesn’t know how to plant trees.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. When will they go to Xi’an?
A. On about June 16th.                B. On about July 16th.                C. On about June 6th.
15. For how long will they stay in Xi’an?
A. Less than one week.                B. More than two weeks.            C. Just one week.
16. Why is Monica going to Harbin again?
A. Because her parents live there.
B. Because she does not like Xi’an.
C. Because she wants to visit her friends.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. How did the man help the old lady?
A. He took the sick lady to hospital.
B. He carried her bags and took her home.
C. He helped her to find her son’s home.
18. Why did the man tell the old lady a white lie?
A. Because the man wanted to help the old lady.
B. Because the man wanted to please the old lady.
C. Because the man wanted to thank her for helping his father.
19. When did the man’s grandmother die?
A. 20 years ago.                    B. 25 years ago.                    C. 30 years ago.
20. What did it turn out to be?
A. The old lady was the man’s father’s aunt.
B. The old lady was the man’s father’s neighbor.
C. The old lady looked after the man as he was two.
第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
No matter where you live or how you define yourself, these are some of the best activities to get in touch with nature.
Hiking
One of the easiest and most accessible ways to get close to nature is by setting out on a good old hike. Hiking generally doesn’t require any special equipment or special skills; just a good pair of boots, a map, and a thirst for adventure. This activity can be as relaxing as you make it. Suggestion: consider doing a little advance research on Trails.com or EveryTrail.com.
Backcountry Camping
Why limit yourself to just a day hike when you can have a full weekend (or longer) adventure? Backcountry camping involves packing your tent, sleeping bag, food,and water on your back to set up camp in a remote location. If you’re an experienced hiker and camper, this is an excellent way to test your survival skills and explore the wildness. Many parks require backpackers to obtain permits, so make sure to register and map your route before stepping on the trail.
Mountain and Road Biking
Unlike long hikes through the woods, biking allows you to cover more ground and travel farther while still being in nature. Mountain biking typically involves riding up and down steep slopes, between trees, and over rocks. If this sounds too intense or your tires aren’t suited for a rocky path, consider taking a road bike or a hybrid on paved trails through forest preserves or along country roads.
1. What is especially suggested before hiking?
A. Having a new pair of boots.
B. Having a map.
C. Having a thirst for adventure.
D. Doing some advance research on the websites.
2. Which of the following items is NOT necessary when taking backcountry camping according to the passage?
A. A tent.    B. A cell phone.
C. Food.    D. Some water.
3. What is the typical character of the mountain biking?
A. You have to get permits.
B. You have to do some research in advance.
C. You can ride up and down the mountains.
D. You must have a road bike.
【答案】1. D    2. B    3. C
【解析】无论你住在哪里,你是如何定义自己的,本文这些活动都是与大自然接触的最好的活动。
1. D
细节理解题。根据Hiking中Suggestion: consider doing a little advance research on Trails.com or EveryTrail.com.可知,在网站进行一些前期研究。故选D。
2. B
 
3. C
细节理解题。根据Mountain and Road Biking中Mountain biking typically involves riding up and down steep slopes, between trees, and over rocks.可知,山地车的特点是你可以在山上骑上爬下。故选C。
B
Two weeks ago, Ray Johnstone, an elderly man living alone in South Australia, posted a classified advertisement in search of a friend. Specifically, he was on the hunt for a fishing partner, as he no longer had anyone to share his hobby with. “I’m a widowed retired man who is looking for a fishing mate,” he wrote on Gumtree, “My previous fishing mate is now deceased. He will never accompany me to go fishing. I am a land-based fisherman. I have all the gear for all types of fish that is required for land-based fishing.”
Like all of us, 22-year-old Mati Batsinilas was touched by the man’s advertisement, so he reached out to him and arranged an outing. Rather than simply spend the day with Johnstone somewhere local, however, he and his family offered to take him on an all-inclusive weekend fishing trip of Stradbroke Island in Queensland. And, as expected, they had a good time. “Whilst on the island we covered four-wheel driving, site-seeing, fishing, swimming, chats with the locals and the best of all... just relaxing and chatting like mates,” Batsinilas wrote in a Facebook post. “Once you reach a level of maturity in life, age should only be a number. My respect for Johostone is obviously very high, but I treated him exactly the way I would have treated one of my 22-year-old mates.”
Fortunately, it sounds like Johnstone won’t have to place more classified advertisements any time soon. In addition to finding a friend, the pensioner has become a star on the Internet, with many social media users voicing their interests in meeting the now-famous fisherman.
4. What was the aim of Ray Johnstone’s posting a classified advertisement?
A. He wanted to sell all his tools.
B. Ife wanted to show off his excellent fishing skills.
C. He wanted to find a friend to go fishing with.
D. He wanted to find a friend to sell all his caught fish.
5. What does the underlined word “deceased” in the first paragraph mean?
A. ill    B. unfriendly
C. angry    D. dead
6. What was Mati Batsinilas’ attitude towards Ray Johnstone?
A. He thought Johnstone was too old to go fishing with.
B. He treated Johnstone like a senior citizen and took him to travel.
C. He thought his father would make friends with Johnstone.
D. He treated the old man as a friend of the same age.
7. What will happen after Ray Johnstone posted the classified advertisement?
A. There will be no advertisements for friends-hunting on the Internet.
B. Mare people will go online to read his latest information.
C. More people will come to make friends with Ray Johnstone.
D. Ray Johnstone will regret what he did on the Internet and move away.
【答案】4. C    5. D    6. D    7. C
【解析】Ray Johnstone是一位退休老人,登广告寻找钓鱼助手,一位22岁的小伙子深受感动,他对待这位老人就像同龄的朋友一样。Ray Johnstone自从登广告之后更多的人来和他交朋友。
4. C
细节理解题。根据第一段第一、二句Two weeks ago, Ray Johnstone, an elderly man living alone in South Australia, posted a classified advertisement in search of a friend. Specifically, he was on the hunt for a fishing partner,可知,Ray Johnstone登广告是为了找一个和他一起去钓鱼的朋友。故选C。
5. D
词义猜测题。根据划线下一句He will never accompany me to go fishing.他将再也不会陪伴我钓鱼了。可知,他以前的钓鱼助手死了。故选D。
6. D
细节理解题。根据最后一段最后一句My respect for Johostone is obviously very high, but I treated him exactly the way I would have treated one of my 22-year-old mates.”可知,他对待这位老人就像同龄的朋友一样。故选D。
7. C
细节理解题。根据最后一段最后一句In addition to finding a friend, the pensioner has become a star on the Internet, with many social media users voicing their interests in meeting the now-famous fisherman.可知,Ray Johnstone自从登广告之后更多的人来和他交朋友。故选C。
C
Maybe it has been the influence of the current scene: the type among urban biking. Apparently, urban biking requires entirely different bikes than suburban hiking does and therefore a Bike Design Project started where five design studios across five cities had to come up with a perfect urban bike. The winning bike will be manufactured for a limited run of 100 hikes and will be in stores next year. Industry, a Portland-based studio, came up with a very interesting bike: one that uses bluetooth and handlebars (车把手) that tell you when to stop or turn.
Industry worked together with Ti Cycles to create a bike with a 3D printed titanium frame (钛框架). The hike is called Solid and can be connected to a smartphone APP: My Bike. This APP alarms a user when a light needs replacement and if something gets wrong with one’s brakes. There is also software called Discover My City, which has a series of routes through Portland’s most trendy neighborhoods, with suggestions about where to eat and shop.
Nevertheless, the idea with cycling is that you need to focus on the road and not on your smartphone. This bike therefore uses integrated feedback on handlebars. Those handlebars tell a user when to turn, as they will buzz when a turn appears. As you are getting closer, they will buzz more frequently. And then there is the possibility to control your light via built-in sensors and change gears by pressing an electronic button.
Although the bicycle looks highly interesting and can be seen as a piece of art for the designing world, we don’t know if we would like our bike to have an automatic buzz when we are approaching a turn. On the other side, it could add some extra safety to traffic in general. Whether you like the bike or not, you have to admit the Portland-based studio brings the concept of urban biking to a whole new level.
8. Paragraph 1 mainly talks about       .
A. the equipment that a hand-made bike requires
B. the popularity of the winning bike in the urban area
C. the introduction to a new bike in the future market
D. the difference between urban biking and suburban biking
9. The 3D printed bike is special in the way       .
A. it tells the biker where to eat and shop
B. it connects the computers
C. it limits the riding speed
D. it goes into forests and mountains
10. What is the author’s attitude to the newly-designed bicycle?
A. Disapproving.    B. Doubtful.
C. Pessimistic.    D. Objective.
11. The passage is likely to appear in       .
A. a school textbook    B. a TV advertisement
C. an exhibition    D. a newspaper report
【答案】8. C    9. A    10. D    11. D
【解析】本文介绍一种未来将要出现的一种新型自行车。
8. C
段落大意题。根据第一段最后一句Industry, a Portland-based studio, came up with a very interesting bike: one that uses bluetooth and handlebars (车把手) that tell you when to stop or turn.可知,第一段是对未来市场上新自行车的介绍。故选C。
9. A
细节理解题。根据第二段最后一句There is also software called Discover My City, which has a series of routes through Portland’s most trendy neighborhoods, with suggestions about where to eat and shop.新型的自行车它有一个特殊的功能,它告诉骑自行车的人去哪里吃和购物。故选A。
10. D
推理判断题。根据最后一段最后一句Whether you like the bike or not, you have to admit the Portland-based studio brings the concept of urban biking to a whole new level.无论你喜欢还是不喜欢这种自行车,你必须承认总部设在波特兰的工作室把城市自行车的概念带到了一个全新的领域。可知作者对新型的自行车持客观的态度。故选D。
11. D
推理判断题。根据常识,这种新型自行车只是作为一个非常有趣的自行车被提出来,The hike is called Solid and can be connected to a smartphone APP: My Bike所以它目前不会出现在展览中,也不会在电视做广告,更不会出现在教科书上,它最有可能作为一个新闻出现在报纸上。故选D。
D
When seeing the doctor, you feel better to know you will get some medicine. But the doctor knows that medicine is not always needed. Sometimes all a sick person needs is some reassurance (安想) that all will be well. In such cases the doctor may prescribe a placebo.
A placebo is a sugar pill, a harmless shot, or an empty capsule. The patient thinks it is medicine and begins to get better. How does this happen?
The study of the placebo opens up new knowledge about the way the human body can heal itself. It is as if there was a doctor in each of us. The doctor will heal the body for us if we let it. But it is not yet known just how the placebo works to heal the body. Some people say it works because the human mind fools itself. These people say that if the mind is fooled into thinking it got medicine, then it will act as if it did, and the body will feel better.
Placebos don’t always work. The success of this treatment seems to rest a lot with the relationship between the patient and the doctor. If the patient has lots of trust in the doctor and if the doctor really wants to help the patient, then the placebo is more likely to work. So in a way, the doctor is the most powerful placebo of all.
A placebo can also have bad effects. If patients expect a bad reaction to medicine, then they’ll also show a bad reaction to the placebo. Some doctors still think that if the placebo can have bad effects it should never be used. They think there is still not enough known about it.
The strange power of the placebo does seem to suggest that the human mind is stronger than we think it is. There are people who say you can heal your body by using your mind. And the interesting thing is that even people who swear this is not possible have been healed by a placebo.
12. What does the underlined word “it” in Paragraph 5 refer to?
A. The placebo.    B. The bad effect.
C. The body.    D. The medicine.
13. What do we know about the placebo according to the passage?
A. It contains some sort of medicine.
B. It won’t function if patients are negative about medicine.
14. Why is the doctor sometimes the most powerful placebo?
A. Because patient needs help badly.
B. Because patient believes in the doctor and the doctor wants to help the patient.
C. Because doctor knows better about the patient’s body.
D. Because doctor has carefully studied medicine.
15. What is the best title for the text?
A. Placebo: Work on Your Mind
B. Placebo: The Most Powerful Medicine
C. Placebo: The Best Doctor
D. Placebo: Heal the Body
【答案】12. A    13. B    14. B    15. A
【解析】本文讲述的是有时候医生会开一些安慰性药物,这些药物并不真的是药,实际上是人的头脑控制着病情痊愈。
12. A
词义猜测题。根据倒数第二段倒数第二句Some doctors still think that if the placebo can have bad effects it should never be used.一些医生仍然认为如果安慰剂有不良影响,就永远不应该使用它。由此可知,it指的是the placebo。故选A。
13. B
细节理解题。根据倒数第二段第一、二句A placebo can also have bad effects. If patients expect a bad reaction to medicine, then they’ll also show a bad reaction to the placebo.可知,如果病人对医学持否定态度,那就不起作用了。故选B。
14. B
细节理解题。根据第四段的If the patient has lots of trust in the doctor and if the doctor really wants to help the patient, then the placebo is more likely to work. So in a way, the doctor is the most powerful placebo of all.可知,如果病人信任医生,那么医生以及他的药物将发挥很大的作用。故选B。
15. A
主旨大意题。本文讲述的是有时医生会开一些安慰性药物,这些药物并不是真的是药,实际上是人的头脑控制着病情痊愈。故选A。
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Having a pet dog at home can be beneficial in many ways. It can teach you the value of responsibility, companionship, and caring for something other than yourself. Owning a pet dog is not just a temporary thing. ___16___ You should care for your pet dog properly so you do not neglect it and help your parents train the pet dog so it is well behaved. You should also make sure you deal with any issues your pet dog is having responsibly so you do not harm your pet dog in any way.
___17___ You should start by providing the necessities for your pet dog, including food and fresh water. Your parents may already have a feeding schedule set up, with set times in the day for feeding your pet dog. You should follow this feeding schedule and ask your parents if you can help it with giving your pet dog food and water on a daily basis.
Clean up after the pet dog. You can also be a good pet owner by making sure you clean up after your dog. This means picking up any food that falls out of its food bowl and wiping up any water around its water dish so its feeding area is clean.___18___
Take your pet dog for daily walks.___19___ You should create a walking schedule with your parents and assist your parents in walking your pet dog. You may put the collar or harness on the dog and take a tarn holding the leash during the walk, with the supervision of a parent.
Play with your pet dog. You should spend at least ten to fifteen minutes a day playing with your pet dog so that it feels loved and acknowledged by you.___20___
A. Give food and water to the pet dog.
B. Train your pet dog with simple orders.
C. It is a permanent responsibility that you must care for on a daily basis.
D. Never ever try playing jokes on your pet dog, because it will get hurt easily.
E. You should also use encouraging words and reward it with a treat if it behaves well when playing.
F. You can also pick up any pet toys and put them in one area so that they are not scattered all over house.
G. M you have a pet dog that is medium to large in size, you will need to walk it on a daily basis.
【答案】16. C    17. A   
18. F    19. G   
20. E
【解析】在家养宠物狗在很多方面都是有益的,本文介绍了养宠物狗的好处和应该注意的事情。
16. C
根据上句:养宠物狗不只是一件临时的事情。也就是说它应该是一件永久性的事。C项中的,a permanent responsibility永久性的责任,故选C。
17. A
根据下文:你应该先为宠物狗提供必需品,包括食物和新鲜的水。可知,要给宠物狗食物和水。故选A。
18. F
根据上文:这意味着捡起从食物碗里掉出来的食物并擦干水盘周围的水,使其进食区域干净。可知,你也可以捡起任何宠物玩具,把它们放在一个区域这样他们就不会分散在房子里了。关键词pick up/also.
19. G
根据上句:带你的宠物狗散步。再根据空格下句:你应该和你的父母一起制定一个步行计划帮助你的父母遛你的宠物狗。可知,如果你有一只中等大小的宠物狗,你需要每天带着它散步。故选G。关键词walking。
20. E
根据上句:你应该每天至少花十到十五分钟和你的宠物玩耍目的是让你感到被爱和认可。可知,如果玩耍时表现良好。你也应该使用鼓励的词语并奖励它。故选E。
【名师点睛】
七选五阅读题,有部分题出现在每一段的开始位置,若问题在段首与后文是并列、转折、因果关系等。着重阅读后文第一两句,锁定线索信号词,然后在选项中查找 相关特征词。一般来说正确答案与它后面的一句话的在意思上是衔接的,所以通常情况下,这两句话中会 有某种的衔接手段。本题第2小题,此空位于句首。根据下文:你应该先为宠物狗提供必需品,包括食物和新鲜的水。可知,要给宠物狗食物和水。故选A。关键词food and water。
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
What a man offered to take curt of a stranger’s baby so that the baby’s mother could rest on a recent flight, many people on the plane watched it.
“It was so ___21___,” one passenger, Andrea Byrd said. She shot a photo of the man ___22___ the baby up and down the aisle and ___23___ it on Facebook, where it spread ___24___.
“I was ___25___,” Byrd wrote in the post, which has been shared almost 100,000 ___26___. “Not because he was white and she was black ___27___ because it showed me today that there are still good people out there in a world ___28___ evil.”
The Southwest Airlines flight was ___29___ from Minneapolis to Atlanta on September. 5.
The mom, Monica Nelson, who is pregnant, said she had been ___30___ about traveling alone with her 20-month-old son Luke. When he grew annoyed and wouldn’t ___31___, the man seated next to them ___32___ her by offering to help, she said. He walked ___33___ the aisle holding the boy, relaxing him to sleep.
“It was such a ___34___ because I was a little worried traveling ___35___ my husband there to help out,” said Nelson, a teacher who lives in Atlanta. “I’m still very ___36___ —he was so kind.” She said the man’s name is Reid, and she learned that he also’ has a son ___37___ Luke.
Byrd said die was particularly ___38___ by the scene because she has two children of her own and could put herself in the mom’s ___39___. Now their story has touched thousands of people across the world, reminding people how powerful a simple act of ___40___ can be.
21. A. touching    B. annoying    C. exciting    D. embarrassing
22. A. crying    B. walking    C. carrying    D. getting
23. A. healed    B. pasted    C. sent    D. took
24. A. slowly    B. gradually    C. normally    D. quickly
25. A. with smile    B. in tears    C. in need    D. in horror
26. A. measures    B. days    C. times    D. directions
27. A. but    B. and    C. so    D. or
28. A. regardless of    B. in case of    C. because of    D. full of
29. A. heading    B. facing    C. handing    D. shouldering
30. A. energetic    B. different    C. nervous    D. confused
31. A. drink    B. rest    C. read    D. scream
32. A. saw    B. disturbed    C. surprised    D. governed
33. A. here and there    B. inside out    C. now or never    D. up and down
34. A. thief    B. belief    C. chief    D. relief
35. A. without    B. with    C. beyond    D. under
36. A. careful    B. hopeful    C. grateful    D. forgetful
37. A. named    B. recorded    C. regarded    D. founded
38. A. remembered    B. moved    C. translated    D. dressed
39. A. hats    B. shoes    C. coats    D. socks
40. A. happiness    B. sadness    C. Illness    D. kindness
【答案】21. A    22. C    23. B    24. D    25. B    26. C    27. A    28. D    29. A    30. C    31. B    32. C    33. D    34. D    35. A    36. C    37. A    38. B    39. B    40. D
【解析】这是发生在九月五日Minneapolis 到Atlanta 飞机上,一位男士帮助一位陌生妈妈带孩子的故事,一名乘客把照片发到网上,这个故事感动了全世界成千上万的人,提醒人们一个简单的善举是多么的强大。
21. A
考查形容词。A. touching  令人受感动的;  B. annoying  恼人的;  C. exciting 兴奋的;   D. embarrassing令人尴尬的。根据第一段What a man offered to take curt of a stranger’s baby so that the baby’s mother could rest on a recent flight, many people on the plane watched it.在飞机上一个男人愿意带一个陌生人的婴儿,这样婴儿的妈妈就能得到休息,很多人都观看着。由此可知,一个乘客,Andrea Byrd说,“这是令人受感动的”,故选A。
22. C
考查动词。A. crying哭;    B. walking 散步;   C. carrying 携带;   D. getting得到。她拍了一张这位男士携带孩子在过道上来回走的照片。故选C。
23. B
考查动词。A. healed 痊愈;   B. pasted 粘贴;   C. sent 寄送;   D. took拿走。她把照片发到网上,在那里会迅速地传播。故选B。
24. D
考查副词。A. slowly 慢慢地;   B. gradually 渐渐地;   C. normally  正常地;  D. quickly迅速地。她把照片发到网上,在那里会迅速地传播。故选D。
25. B
考查词组。A. with smile 微笑着;   B. in tears  流泪;  C. in need需要;    D. in horror惊恐地。Byrd在帖子上写到,“我流泪了”,这在网上的点击率达到100,000次。故选B。
26. C
考查名词。A. measures  措施;  B. days  天;  C. times 次数;   D. directions方向。在网上的点击率达到100,000次。故选C。
27. A
考查并列连词。A. but 但是;   B. and 和;   C. so 所以;   D. or或者,否者。不是因为他是白人,她是黑人,而是因为今天我才知道在一个充满邪恶的世界里还有好人。not---but---,不是---而是---,故选A。
28. D
考查词组。A. regardless of  尽管;  B. in case of 万一;   C. because of 因为;   D. full of充满。而是因为今天我才知道在一个充满邪恶的世界里还有好人。故选D。
29. A
考查动词。A. heading 朝着;   B. facing  面对;  C. handing 交给;   D. shouldering肩挑。航班正从Minneapolis 向Atlanta飞行。故选A。
30. C
考查形容词。A. energetic充满精力的;    B. different  不同的;  C. nervous 紧张的;   D. confused困惑的。妈妈,Monica Nelson,一个孕妇,说她带着20个月大的儿子旅行很紧张。故选C。
31. B
考查动词。A. drink  喝;  B. rest 休息;   C. read阅读;    D. scream尖叫。当他变得烦躁不安时,在他们旁边的那个人主动提出帮助她,这使她很惊讶。故选B。
32. C
考查动词。A. saw看见;    B. disturbed  干扰;  C. surprised  惊讶;  D. governed管理。当他变得烦躁不安时,在他们旁边的那个人主动提出帮助她,这使她很惊讶。故选C。
33. D
考查词组。A. here and there 到处;   B. inside out 彻底地;   C. now or never 勿失良机;   D. up and down上上下下。他在过道里走来走去,抱着那个男孩,让他入睡。故选D。
34. D
考查名词。A. thief贼;    B. belief  信仰;  C. chief 首领;   D. relief安慰,救济。这是一个安慰,因为我没有丈夫陪着有点担心旅行。故选D。
35. A
考查介词。句意:这是一个安慰,因为我没有丈夫陪着有点担心旅行。故选A。
36. C
考查形容词。A. careful 细心的;   B. hopeful有希望的;    C. grateful感激的;    D. forgetful健忘的。我仍然非常感激,他是如此的善良。故选C。
37. A
考查动词。A. named  命名;  B. recorded  记录;  C. regarded 看待;   D. founded建立。她了解到他也给他的儿子取名Luke。故选A。
38. B
考查动词。A. remembered记得;    B. moved 移动,感动;   C. translated翻译;    D. dressed给---穿衣。Byrd说她被这个场景感动,因为她也有两个孩子,理解这个妈妈的处境。put oneself in one’s shoes, 处于某人的境地或处境来设想,故选B。
39. B
考查名词。A. hats帽子;    B. shoes鞋;    C. coats大衣;    D. socks袜子。因为她也有两个孩子,理解这个妈妈的处境。故选B。
40. D
考查名词。A. happiness幸福;    B. sadness 伤心;   C. Illness 疾病;   D. kindness善良。这个故事感动了全世界成千上万的人,提醒人们一个简单的善举是多么的强大。故选D。
【名师点睛】
 
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Cambridge University is one of the ___41___ (old) universities in the world, and one of the largest in the United Kingdom. It is famous ___42___ outstanding academic achievements and the high quality of research undertaken in a wide range of science and art subjects. The university pioneers work in the ___43___ (understand) of diseases, the creation of new materials, advances in telecommunications and the research into the origins of the universe. It trains doctors, veto, architects, engineers and teachers. At all levels about half of the students at Cambridge study arts and humanities, many of ___44___ have gone on to become outstanding figures in the arts, print and broadcast ___45___ (medium). The university’s achievements in sconces can be measured by the sixty or more Nobel Prizes ___46___ (award) to its members over the years.
As Cambridge approached ___47___ (it) eight hundredth anniversary in 2009, it was looking to the future. The modern university is an international center of teaching and research in ___48___ vast range of subjects. It continues to change in response to the challenges it faces. The 1990s ___49___ (see) a major expansion of the university accommodation for teaching and research. There are many major new buildings either underway ___50___ already completed, including the Law Faculty Building and the Judge Institute of Management Studies.
【答案】41. oldest   
42. for    43. understanding   
44. whom    45. media   
46. awarded   
47. its    48. a   
49. saw    50. or
【解析】本文介绍历史悠久名扬世界的剑桥大学。
41. 句意:Cambridge University是世界上最古老的大学之一。再根据the可知此处用最高级,故答案为oldest。
42. 句意:它因为突出的学术成就而著名。be famous for以---而著名。故答案为for。
43. 句意:疾病的理解。根据句意可知用名词形式,答案为understanding。 
44. 此处是the students做先行词,指人,在后面的非限制性定语从句中做介词of的宾语,属于名词/代词/数词+of +whom/which结构,故答案为whom。
45. 句意:他们中的许多人已经成为艺术、印刷和广播媒体界的杰出人物。medium媒体,复数是media,根据句意用名词复数形式,故答案为media。
46. 句意:通过多年来颁发给会员的六十个或更多诺贝尔奖,大学的成就是可以衡量的。此处是过去分词做后置定语,故答案为awarded。
47. 形容词物主代词修饰名词,答案为its。
48. 句意:在众多学科中。in a vast range of在广阔的范围内,故答案为a。
49. 句意:20世纪90年代,大学的教学设施大幅度扩张。根据句意可知用一般过去时态,答案为saw。
50. 句意:有许多新的主要建筑正在进行或已经完成。固定词组:either---or---,或者---或者---,可知答案为or。
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线()划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
I’m a huge book-lover but like sharing my love for books! So I’ve been bought books constantly. Finishing reading one book, I placed it in or around my school so that some of my schoolmate can enjoy themselves when reading it. I especial like placing it on a stone table in the little garden in that students might have time to take a rest. I was delighted an other day when I saw a card left on the table to say thanks. And from the card, I knew my book turned out of to be a birthday gift for a strange girl. It was so lovely find out that my book could bring anyone pleasure!
【答案】
【解析】1.句意:我是一个爱读书的人,并喜欢分享我对书的热爱!根据句意可知此处是并列的递进关系,故把but---and。
2.句意:所以我连续不断地买书。根据句意可知此处用现在完成进行时态,故把bought---buying。
3.句意:我完成读一本书,我把它放在学校周围,目的是为了我的一些同学在阅读时可以尽情享受。根据句意可知句子用一般现在时态,故把placed---place。
4.句意:目的是为了我的一些同学在阅读时可以尽情享受。Some of +名词复数,故把schoolmate--- schoolmates。
5.此处是副词修饰动词,故把especial--- especially。
6.此处garden是先行词,在后面的定语从句中做地点状语,用where或in which/引导定语从句,故把that---which。
7.句意:几天前的某一天,当我看到桌上的一张卡片说谢谢的时候,我非常高兴。the other day几天前的某一天,故把an---the。
8.固定搭配:turn out to be +形容词/名词,结果证明是,故把of去掉。
9.句意:发现我的书能给一些人带来乐趣,真是太好了!此处是it做形式主语,动词不定式做真正的主语,故在find前加to。
10. 句意:发现我的书能给一些人带来乐趣,真是太好了!根据句意可知把anyone---someone/somebody。
【名师点睛】
turn out用法(物作主语)
turn out:“结果是,被证明是”,多用过去时态。用法为:1.turn out + (to be)+ adj/n
Eg : Things turned out to be exactly as the professor had  foreseen . 事情的结果和教授所预料的完全一样。
        The plan turned out to be a failure . 这个计划结果失败了。
        It turned out that she had known him when they were children . 原来,当他们还是孩子的时候,她就认识他了。
2.turn out “ 生产,出产”
Eg : We are to turn out 100,000 computers next year  to meet the market requirements .明年我们将生产100,000台电脑来满足市场需求。
第二节 书面表达(满分25分)
52. 假定你是李华。你是光明高中的足球队的队长。目前在球队发展上遇到困难,你想寻求帮助,于是向足球协会写一封求助信,内容包括:
1.球队的基本情况;
2.目前的困难;
3.请求帮助。
注意:1.词数100左右;
2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
【答案】Dear Sir or Madam,
I am Li Hua, captain of the football team in Guangming High School. I’m writing to seek help from you. There are 50 members in our football team including 32 boys and 18 girls, who are keen on football. We hold a variety of activities on a regular basis such as holding football matches every two weeks, having formal practice every other day, watching live football matches on TV every weekend and so on.
However, we are facing some difficulty in developing our football team. We lack enough coaches and we need more formal practice. So we sincerely hope that you can send some coaches to guide us and teach us more about football.
I’m looking forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
【解析】试题分析:本文是一篇书信,你是光明高中的足球队的队长,目前在球队发展上遇到困难,你想寻求帮助,于是向足球协会写一封求助信,内容包括:球队的基本情况;目前的困难;请求帮助。写作时首先要认真阅读前面的提示,列出要点,并以此为基础充分发挥自己的想象力,灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要点完整地表述出来。写作时注意时态、语态的合理运用,同时应选用合适的连接词或过渡词,适当增加细节,以使行文连贯。
【亮点说明】
本文是一篇书信,格式正确,内容齐全,结构布局合理,文中使用高级句子。I am Li Hua, captain of the football team in Guangming High School.句中使用同位语;There are 50 members in our football team including 32 boys and 18 girls, who are keen on football.who引导非限制性定语从句;we sincerely hope that you can send some coaches to guide us and teach us more about football.句中that引导宾语从句;另外,such as--- and so on,every other day, However, some difficulty in developing,looking forward to等的运用为文章增色添彩。
文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号