搜索:
您现在的位置:天添资源网  学科试题  英语试题  九年级

北京石景山区2017届九年级英语上学期期末试题(带答案人教新目标版)

时间:2017-01-20 17:42:35作者:佚名教案来源:网络
本资料为WORD文档,请点击下载地址下载
文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

石景山区2016—2017学年第一学期初三期末试卷
英 语
学校____________________ 姓名__________________ 准考证号__________________


考 生
须 知 1. 本试卷为闭卷考试,共12页,满分120分,考试时间为120分钟。
2. 请在试卷和答题卡上准确填写学校名称、姓名和准考证号。
3. 试题答案一律填涂或书写在答题卡上,在试卷上作答无效。答题卡上的选择题用2B铅笔规范填涂,其他试题用黑色签字笔作答。
4. 考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。
             
听力理解  (共30分)
一、 听对话,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。(共5分,每小题1分)
1.
    
A.       B.     C.
    2.
    
A.       B.     C.
    3.
    
A.       B.     C.
   
4.
    
A.       B.     C.
    5.
    
A.                B.     C.
二、 听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共15分,每小题1.5分)
请听一段对话,完成第6至第7小题。
    6. What day is better for the boy to do sports?
       A. Monday.       B. Tuesday.    C. Wednesday.
    7. What sport does the boy like?
A. Volleyball.          B. Basketball.    C. Tennis.
请听一段对话,完成第8至第9小题。
8. What are the speakers mainly talking about?
A. School life.   
B. Family members. 
C. People at the party.
9. What is Jenny like?
A. She is friendly.
B. She is boring.   
   C. She is quiet.
请听一段对话,完成第10至第11小题。
10. What is the man going to buy today?
   A. A white sweater. 
B. A red T-shirt.
C. A blue shirt.
11. How much is the man going to pay?
A. $30.     B. $50.      C. $100.  
请听一段对话,完成第12至第13小题。
12. Where does the boy do his work experience?
       A. In a restaurant.    B. At school.    C. In a hotel.   
    13. What does the boy think of the work experience?
       A. Good but a bit tiring. 
B. Great but too easy.
C. Hard and boring.
请听一段独白,完成第14至第15小题。
14. What is the speaker doing?
       A. Giving some suggestions.
B. Making an introduction.
C. Leading a conversation.
15. What can we learn from the talk?
A. An Insect’s Life is a scary film.
B. We can’t watch Policewatch tonight. 
C. The tennis competitions will start in July.
三、听对话,记录关键信息,本段对话你将听两遍。(共10分,每小题2分)
请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。
Shop assistant wanted
Where: 16.Melody ______ Shop, Happy Street
When: 17. every ______
Work hours: 18. from ______am to 7:00 pm
What to do: 19. help customers and do some ______
Payment: ◆under 18: £5 an hour
◆20. adults: £______ an hour

知识运用  (共25分)
四、单项填空(共10分,每小题1分)
从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。

21. The handsome boy is from Class 2. ______ name is John.
A. Her   B. His   C. Your   D. Their
22. We drove 5 hours and finally got to the city _____ Sunday morning.
A. on   B. at    C. of   D. in
23. We did not enjoy the day ______ the weather was too bad.
   A. or   B. because  C. but   D. so
24. I knocked on the door but ______ answered.
        A. somebody  B. anybody  C. everybody  D. nobody
25. After a lot of hard practice he was able to jump much ______ than before.
A. high   B. higher   C. highest  D. the highest
26. I ______ my homework on the computer when the power went out.
A. was doing  B. will do   C. do   D. did
27. Jane is very friendly. Sometimes she ______ her neighbours to parties at the weekend.
A. invite   B. invites   C. invited      D. will invite
28. — Do you know each other?
— Of course. We ______ friends for almost twenty years!
A. are           B. were C. will be  D. have been 
29. Many roads ______ for the coming Winter Olympics next year.
A. build B. will build C. are built D. will be built   
30. — What did Mr. Lee say just now?
— He asked ______ last week.
A. where we had a picnic  
B. where did we have a picnic 
C. where we will have a picnic  
D. where will we have a picnic
五、完形填空(共15分,每小题1.5分)
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
Running Away
On a very busy day, our four and a half year old son, Justin Carl, kept making trouble again and again. After several tries, my husband George finally told him to stand in the corner. He did so   31   he wasn’t too happy about it. Finally, after a few minutes, he said, “I’m going to run away from home.”
My first reaction (反应) was surprise, and then his words   32   me. “You are?” I shouted. But as I turned to look at him, he looked like an angel, so small, so innocent, with his face so sad.
As my heart felt his   33  , I remembered a moment in my own childhood when I spoke those words and how unloved and lonely I felt. He was saying so much more than just his words. He was crying, “Please notice me! I’m important. Please make me feel wanted, loved and   34  .”
“OK, Justin, you can run away from home,” I said to him gently and started   35   out some clothes. “Well, we’ll need pajamas, your coat…”
“Mama,” he said, “what are you doing?” I put these things into a bag and   36   it by the front door. “Okay, Justin, if you’re going to run away from home, then Mama’s going with you, because I would never want you to be alone.”
We held each other while we talked. “Why do you want to come with me?” I looked into his   37  . “Because I love you, Justin. My life would never be the same if you went away.” “Can Daddy come?” “No, Daddy has to stay at home with your brothers, and he has to work and   38   the house while we’re gone.” “Can Freddi (the dog) come?” “No, Freddi has to stay here, too.” He   39   for a while and said, “Mama, can we stay home?” “Yes, we can.” “Mama.” “Yes, Justin?” “I love you.” “I love you, too, honey. How about you help me make some popcorn?” “All right.”
At that moment I knew the wonderful gift that I had been given. It was the important   40   to help develop a child’s sense of security (安全感). I learned that as a mother I should never “run away” from the opportunity to show my children they are wanted, needed and loved.
31. A. because      B. but             C. or       D. so
32. A. attracted     B. interested      C. angered    D. excited
33. A. pain   B. surprise   C. effort     D. tiredness
34. A. offered   B. served    C. helped          D. needed 
35. A. working     B. picking      C. giving       D. handing
36. A. placed       B. took        C. cleaned      D. wore
37. A. mouth        B. hands          C. eyes       D. ears
38. A. run out of  B. look at          C. look into      D. take care of
39. A. laughed         B. thought      C. cried    D. played
40. A. meaning     B. advantage         C. benefit    D. responsibility
阅读理解  (共50分)
六、阅读理解(共30分,每小题2分)
阅读下面的四篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。
A
Explore Lancashire Museums
Museum of Lancashire
Museum of Lancashire is one of Preston’s oldest buildings. It is your gateway to more than 2000 years of Lacashire’s history. This museum is housed in the past Quarter Sessions House.
Call 01772 534075 or Email museumoflancashire@lancashire.gov.uk.
Address: Stanley Street, Preston
Clitheroe Castle Museum
The museum stands high on Castle Hill, which has watched Clitheroe’s skyline for over 800 years. Our museum will take you on a journey through 350 million years history of the local area.
Call 01200 424568 or Email clitheroecastle@lancashire.gov.uk.
Address: Castle Hill, Clitheroe
Lancaster City Museum
Lancaster City Museum is housed in Georgian building. It tells the story of Lancaster’s past from the Roman times. You can also see our collection of paintings of that time.
Call 01524 646378 or Email lacastercitymuseum@lancashire.gov.uk.
Address: Market Square, Lancaster
Cottage Museum
Cottage Museum tells you about early Victorian life and lets you discover tools used in the 19th century.
Call 01524 382264 or Email cottagemuseum@lancashire.gov.uk.
Address: 15 Castle Hill, Lancaster
41. Which museum is one of Preston’s oldest buildings?
       A. Cottage Museum.        B. Museum of Lancashire.
C. Lancaster City Museum.              D. Clitheroe Castle Museum.
42. Where is Clitheroe Castle Museum?
A. At 15 Castle Hill.        B. At Stanley Street, Preston.    
C. On Castle Hill, Clitheroe.       D. At Market Square, Lancaster.
43. You can call ______ to get more information about paintings of Roman time.
A. 01772 534075    B. 01200 424568    C. 01524 646378   D. 01524 382264
44. You can go to Cottage Museum to learn about ______.
A. 2000 years history of Lancashire    
B. 350 million years history of Clitheroe    
C. Lancaster’s past from the Roman times    
D. early Victorian life and tools from that time
B
In 2011, Kylie Dunn, a writer from Australia, decided to shake up her life. Every month for a year, she decided to try two new activities. In February 2012, for example, one of her goals was to eat less meat for 30 days. Later, she wrote a letter to a friend or relative every day for a month. In just 12 months, she changed her life in more than 20 different ways.
Dunn was inspired to try her project after watching a TED Talk by Matt Cutts. To get ideas for activities, she watched hundreds of other TED Talks. Her first activity, in November 2011, was inspired by Jessi Arrington’s talk “Wear Nothing New.” Dunn tried each activity for 30 days, and then wrote about her experiences in a blog called “My Year of TED.”
Finally, when her project was over, Dunn talked about her experiences at a TEDx conference (会议) in Hobart, Australia. Dunn’s talk in January 2014 inspired other people to change their attitudes and their lives. Before her project, Dunn says, she didn’t think she had the courage to change her life. The project showed her she had more power than she thought.
“People who watch TED Talks… end up changing their view of the future,” says Chris Anderson, the head of TED. He says that TED’s goal isn’t to make a single big change. TED’s effect is the millions of stories of small changes. Personal changes like Kylie Dunn’s are happening every day. Together, these changes have the power to change the future in a positive way. As Anderson explains, “Instead of thinking of the future as an unstoppable force… people can play a part in shaping it.”
45.What was Kylie Dunn’s goal in February 2012?
A. To start a blog.  
B. To eat less meat.
C. To make new friends.     
D. To wear nothing new. 
46. What did Kylie Dunn’s project show her?
A. She had more power than she thought.
B. She would live better because of TED Talks.
C. She could give good speeches on TED Talks.
D. She could change her life by wearing new clothes.
47. What is TED’s goal according to Chris Anderson?
       A. To make serious speeches.
       B. To make a single big change.
       C. To make small changes every day.
       D. To stop people’s life from changing.
48. What can we learn from the passage?
A. Jessi Arrington’s blog is called “My Year of TED”.
B. Kylie Dunn is a head leader of TED from Australia.
C. Dunn was inspired to try her project by Chris Anderson.
D. Dunn shared her experiences at a TEDx conference in 2014.
C
How long am I going to live? Nobody really knows the answer to that question, but scientists are very interested in trying to understand the various factors (因素) involved. Firstly, it depends a lot on what you eat. The country with the longest average lifespan is Japan. On average, women live to 82.5 years and men live to 76.2 years. Scientists think that diet in Japan is a main reason that Japanese people live a long time; they usually eat lots of fish and seafood and not much junk food. As well as diet (饮食), lifestyle habits also seem to make a difference to lifespan. On average, married people live longer than single people and pet owners live longer than non-pet owners. Being mentally active and doing physical exercise are also very important lifestyle habits.
Studies of very old people, however, don’t always support the scientific theories. Many old people don’t eat healthily and don’t do much exercise. Jeanne Calment, the world’s oldest person ever, certainly goes against scientific ideas. She was born in France in 1875 and died aged 122. Did she use to have good lifestyle habits? Well, according to scientists, she had some very good habits: she did plenty of physical exercise and used to ride a bicycle until she was 100. She was good at thinking positively and she didn’t use to worry about things. Scientists are surprised, however, by one of her other habits: she didn’t used to eat very healthily. She used to eat more than two pounds of chocolate a week.
So there is another factor involved in how long we live. Scientists now think that some people were born with genes (基因) that protect them from aging and diseases better than other people. For example, Jeanne Calment probably had a gene that stopped her from getting cancer (癌症) that other people may get aged forty or fifty. Some scientists believe that we can change our genes by eating a low-calorie diet. Experiments with mice show that when they eat one third fewer calories every day, they live forty percent longer. In human terms, that’s the same as living to 170 years old. There’s no proof that it works in human, however, and perhaps it’s best to enjoy the days you’ve got rather than be hungry all your life!
49. According to the passage, lifespan is affected by ____ factors.
       A. 2   B. 3   C. 4   D. 5
50. Scientists think that Jeanne Calment lived the longest probably because ______.
A. she used to eat a lot of chocolate
B. she had only good habits in her life
C. she didn’t get cancer when she was fifty
D. she had healthy genes to protect herself
51. The writer may agree that ______.
A. humans will live forty years longer if they eat one third less junk food
B. being mentally active is more important than having healthy diet
C. people should eat more low-calorie food to change their genes
D. sometimes enjoying life is more important than living longer
D
Almost two-thirds of all adults now surf the Internet. We spend more and more of our time looking at computer screens. The question is whether this behaviour is driving human beings apart or bringing us together. Will the Internet make the world a happier or less happy place?
The social scientist Robert Putnam said, “I think people are still not sure about whether the Internet is going to be a kind of telephone for making connections with other real people, or a television, that is yet one more screen in front of us. I'm also doubtful about a complete virtual (虚拟的) community – that is the idea you can be best friends with someone that you don't even know.”
However, all is not lost. Research in the UK has shown that people who surf the Internet have more friends than those who do not. Robert Putnam says the key is in mixing the real and virtual experience.
The huge growth in e-mails, blogs and messenger services has created a host of new social networks which defy geography. Teenagers, especially, increasingly keep in touch with friends online but they are also developing new relationships with people who may share an interest but live on the other side of the world.
A new innovation (创新) is the creation of virtual worlds which promise a social life in virtual space. Second Life is an Internet community with a population of more than 100,000 real people. Each member of the community controls a 3-dimensional puppet (三维木偶) called an avatar which show their personality. They can then take part in many kinds of social activities – parties, dancing classes and shows.
Could this be the answer to social loneliness in the real world?
Aleks Krotoski, a video games inventor, says the Internet offers new possibilities: “These virtual spaces are able to create happiness between people. There's so much socially in these places now. It's very much about a place to go to events, meet people or just chat. I can imagine that this kind of thing is what the Internet is going to be like in the future. It will be like a 3-dimensional space that actually looks very much like the real world.”
52. According to Robert Putnam, ______.
A. the Internet is a device to connect with real friends    
B. more people surf the Internet now to make more friends
C. we had better make friends in both real and virtual worlds
D. you can find your best friend in complete virtual communities
53. The underlined word “defy” in Paragraph 4 probably means ______.
A. challenge  B. consider  C. support  D. test
54. We can infer from the passage that ______.
A. all Internet communities will be 3-dimensional in the future
B. people can have social life in virtual spaces like real world
C. virtual spaces will be the only way to create happiness
D. Second Life will never make people feel lonely
55. What is the best title for the passage?
       A. Does happiness live in virtual spaces?
   B. Are teenagers getting closer to each other?
   C. Do video games help with social loneliness?
   D. Do virtual communities look like real world?
七、阅读还原句子(共10分,每小题2分)
阅读下面短文,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
Top Five Secrets of Success
Do you want to succeed? Follow our five secrets and you can make it!
First, start young. That’s what popstar Shakira did. 56. ______. And for nine years, she wrote songs and sang for her friends. For the last 15 years, she has been one of the most successful pop singers in the world.
57. ______.When Steven Spielberg didn’t get into film school, he pretended he had a job at Universal Studios. He walked confidently past security guards and worked there for three months. For nearly 40 years, Spielberg has directed many Hollywood films.
58. ______. Our third tip is work hard – very hard. Microsoft founder Bill Gates is a good example; for about five year, when he was a teenager, he spent 10,000 hours working on a basic computer. His hard work gave him a big advantage over other people.
59. ______. At the age of five, Nocak Djokovic decided he didn’t want to be a good tennis player, and he wanted to be the best tennis player in the world. In 2011, he became the World Number One.
Finally, keep trying. J.K. Rowling didn’t give up after being rejected by twelve publishers. 60. ______. For the last ten years, J.K. Rowling has been a very successful writer.
Follow our five-point plan and you will succeed! 

A. It isn’t just confidence
B. Next tip is to set your goals high
C. She first performed in public aged 4
D. If you can’t start young, then be confident
E. For two years, she tried to get them published
八、阅读与表达(共10分,每小题2分)
阅读短文,根据其内容回答问题。
Many people think the English do not like to speak other languages. In fact, the English vocabulary is a mixture (混合体) of words from many different languages. Because of this, the vocabulary of the English language is very large. It is much larger than that of almost every other language in the world.
Many English words come from Latin, the old language of Rome, and also from ancient Greek (希腊语). From Latin we get words like “wine”, “use” and “day”. From ancient Greek we have words such as “ink”. Because these two languages are dead languages the words have most often come through other languages such as French, or the old German languages. There are also many modern words made up from both Greek and Latin roots – “television”, for example. The word is made up of “tele”, Greek for “far”, and “vision”, a word from Latin meaning “seeing”.
Many common English words come from very strange places. “Tea”, for example, comes from China, and “banana” comes from West Africa. “Potato” came into English language from the island of Haiti, in the West Indies, and “tomato” first came from Mexico.
One reason why the English language has so many words from other languages is that people from many different countries have come to live in Britain. Two thousand years ago the Romans came from Italy, and stayed for over four hundred years. After they left, the Anglo  Saxons and Jutes came from the northern part of modern Germany. In the ninth and tenth centuries Scandinavians came into the northern and eastern parts of the country. Finally, in the eleventh century William of Normandy came from France, and became King of England. With him came the French language.
In modern Britain there are four separate languages: English, Welsh, Scottish Gaelic and Irish Gaelic. And the English itself borrowed many words from the other three languages.      
    The English language continues to grow and borrow words from other languages. It is not only the language of Britain, but also of Canada, the U.S.A., Australia and New Zealand. It is used by millions of people in Africa and Asia.
61. Why is the vocabulary of the English language very large?
62. Which language does the word “ink” come from?
63. When did the Scandinavians arrive in Britain?
64. How long did the Romans stay in Britain?
65. What does this passage mainly talk about?

书面表达(共15分)
九、文段表达(15分)
66. 从下面两个题目中任选一题,根据中英文提示,完成一篇不少于50词的文段写作。
题目①
假如你叫李华,你们班打算在教师节那天举办庆祝活动,你打算邀请你们学校的美国交换生Peter参加。请用英语写一封电子邮件,告诉他活动的时间和地点,活动的内容以及需要做什么准备。
注意:1.字数不少于50词;
      2.邮件的开头和结尾已经给出,所给单词不计入总词数;
      3.请不要写出你的真实姓名和校名。
提示词语:2:00, afternoon, September 10th, classroom, flowers, say thanks, cards
 

Dear Peter,
How is it going?
I’m writing to invite you to come to our celebration on Teachers’ Day. _______________________________________________________
_______________________________________________________
I’m looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua

题目②
在人的一生中,阅读是一个非常重要的习惯。除了教材,中学生应该积极开展课外阅读(after-class reading)……
   现在,某英文报纸就(My After-class Reading)话题征文,请你投稿。请描述你在课后通常的阅读内容和方式,你课外阅读后的感受,以及你对于课外阅读的看法。
注意:1.字数不少于50词;
      2.所给提示语供选用;
      3.请不要写出你的真实姓名和校名。
提示词语:many kinds of, novels, magazines, Internet, skills , necessary,
● What do you usually do about after-class reading? 
● How do you feel after you do it?
● What do you think of after-class reading?
石景山区2016—2017学年第一学期初三期末
英语试卷答案及评分参考

一、听对话,选择与对话内容相符的图片(共5分,每小题1分)
 1. B     2. B    3. C    4. C    5. A
二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,选择正确答案(共15分,每小题1.5分)
    6. B     7. A    8. C    9. A    10. A  
    11. B   12. C   13. A   14. B    15. B  
三、听对话,记录关键信息(共10分,每小题2分)
    16. Music       17. Saturday     18.9:00      19. cleaning    20. 7
四、单项填空(共10分,每小题1分)
21. B   22. A   23. B   24. D   25. B  
26. A   27. B   28. D   29. D   30. A  
五、完形填空(共15分,每小题1.5分)
31. B   32. C   33. A   34. D   35. B  
36. A   37.C   38. D   39.B   40. D  
六、阅读理解(共30分,每小题2分)
41. B   42. C   43. C   44. D   45. B   46. A   47. C
48. D   49. B   50. D   51. D   52. C   53. A   54. B   55. A
七、阅读还原句子(共10分,每小题2分)
56. C   57. D   58. A   59. B   60. E
 八、阅读与表达(共10分,每小题2分)
61. Because the English vocabulary is a mixture of words from many different languages.
62. From ancient Greek.
63. In the ninth and tenth centuries.
64. For over four hundred years.
65. English vocabulary is a mixture of many different languages and it still develops.

九、文段表达(共15分)
66. One possible version:  
题目①
Dear Peter,
How is it going?
I’m writing to invite you to come to our celebration on Teachers’ Day. It will start in our classroom at 2 o’clock on September 10th. We celebrate it every year to show our respect and love to our teachers, at the same time to say thank you to them for their hard work. This time we are going to sing some songs and dance for our teachers. We have also prepared flowers and cards.
    Don’t forget to bring your camera with you. I am sure you want to take some nice photos to remember the wonderful moment. We would love it if you can come and join us.
I’m looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
题目②
    Reading is an important part of life. I usually do some reading after I finish my homework every day. I read not only Chinese great novels but also many kinds of magazines and newspapers in English. Sometimes I even read on the Internet.
    After reading I often feel very relaxed. Sometimes I get very excited about what I have read. Doing after-class reading also improves my reading skills which help with my study.
    I think after-class reading is very necessary and useful since it can enlarge my vocabulary as well as open my mind. So everybody, please join me!
书面表达评分标准:
第一档:(13~15分)
完全符合题目要求,表达思想清楚且积极向上,内容丰富。使用多种句型结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯,具有逻辑性和交际性。 
第二档:(9~12分)
基本符合题目要求,表达思想基本清楚,内容完整。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯。有少量语言错误,但不影响整体理解。
第三档:(5~8分)   
部分内容符合题目要求,表达思想不够清楚,内容不够完整。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,影响整体理解。  
第四档:(0~4分) 
与题目有关内容不多,只是简单拼凑提示词语,所写内容难以理解。
石景山区2016—2017学年第一学期期末考试
初三英语听力材料

一、听对话,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。
1. M: Mmm, what a delicious smell! What are you cooking?
W: I am making a pizza.
2. W: How did you travel to New York last month?
M: Last month? I went there by plane.
3. W: What do you do to keep fit?
M: I usually go swimming.
4. W: Do you collect anything, Tom?
M: Yes. I collect some old CDs.
5. W: What did you do during your short holiday, Jim?
M: Not much. I just took my daughter to the zoo.
二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。
请听一段对话,完成第6至第7小题。
W: Hello, Jack. You want to go to the sports centre, don’t you?
M: Yes. I would like to do some exercise.
W: Well, I’ve got some information for you. On Monday there’s tennis.
M: Mmm, I prefer volleyball. It’s my favourite. Also, Monday’s a bad day for me. Tuesday’s better. Is there volleyball then?
W: It’s basketball I’m afraid. Are you interested?
M: Not really, but it’s OK. Thanks.      
请听一段对话,完成第8至第9小题。
M: Did you like the party, Sarah?
W: Yes, I met a lot of people. Did you see Jenny, the girl with short hair?
M: I think so. Was she talking to you at the beginning of the evening?
W: Yes. She was very friendly. She knew everyone.
M: Sure, she was lovely. I know her brother, Bob. He was there too. He didn’t talk much.
W: Is he rather short?
M: Not at all. He was taller than everybody there! Who else did you meet?
W: Sally. She’s travelled all over the world. Everything she said was interesting.
M: Sounds you enjoyed your time there.
请听一段对话,完成第10至第11小题。
W: What do you think of this red T-shirt? Do you think it suits me?
M: Sure! Why don’t you try it on? The fitting room is over there.
W: It’s just the right size – a perfect fit! Have you seen anything you like?
M: I’m thinking about buying this sweater. I know it’s June now, but it will be perfect for autumn and winter.
W: It looks good. And white suits you. How much is it?
M: It used to be $100, but now it’s half price.
W: I might get one too, but in a different colour. I prefer black rather than white.
M: OK. I’m also thinking about getting this blue shirt. It’s only $30, but I don’t have enough money with me.
W: Don’t worry. This store is very close. You could always come back again.
M: That’s true. I’ll just take the sweater today.
请听一段对话,完成第12至第13小题。
W: Hello, dear, how are you this week?
M: I’m fine, Granny. How are you?
W: Oh, not bad. How’s school?
M: I’m not going to school this week.
W: Why not?
M: I’m doing work experience.
W: What’s that?
M: At our school, everyone does a week of work experience to learn about having a job when they’re fifteen. I am working in a hotel.
W: What work in the hotel? I hope you are not working in the kitchen. That’s very hard.
M: No, not in the kitchen. I am helping the receptionist and the manager.
W: Is that nice?
M: Yes. Well, I like working with the manager because she is really friendly. But I like helping the receptionist better because I can talk to the guests. I can practise my French because some French people are staying in the hotel. Isn’t that great?
W: Yes, that’s very good.
M: But I’m kind of tired. I start working at seven o’clock. You know I don’t like waking up early!
W: Oh, well, you can have a good rest at the weekend.
M: Yes. I am looking forward to it.
请听一段独白,完成第14至第15小题。
…and finally on TV Diary a word about some of the programmes tonight.
At 8:00 pm you can see An Insect’s Life, a film full of wonderful close-up photography.
It seems the main problem with being an insect is that everyone else wants to eat you – including other insects! This programme is great fun, but if you are afraid of insects, then it’s not for you.
After the news at 9:30, there’s Miller and Edwards. The two funny people have prepared a
lot of jokes for this special programme. Tonight’s show lasts an hour instead of the usual half hour.
Now, fans of Policewatch series will have to wait a little longer. The programme will not
be shown tonight because the European Cup football match is on instead. But Policewatch will be back next Thursday as usual.
Starting a new series tonight is Doctor in Town. The big question is: will this show still be
popular now that the two main actors have left to do other work? I am sure the new actors are excellent, making this an enjoyable start to the series.
Don’t forget that, from tomorrow, TV Diary is going to be at 6:30 pm instead of 8:30 for
three weeks because of the tennis competitions. When the competitions finish at the end of June, we’ll be back at our usual time. So, thanks for listening.

三、听对话,记录关键信息,本段对话你将听两遍。
请根据所听到的对话内容和提示词语,将所缺的关键信息填写在答题卡的相应位置上。
M: Hello! Melody Music Shop?
W: Yes. This is Kate Richards. How can I help?
M: My name is Sam Bennett. I’ve just seen your advertisement for a Saturday job. What are the hours?
W: The shop’s open from 10:00 am to 6:00 pm but I need someone to start at 9:00 am and stay until 7:00 pm. I’m here every Saturday so I really need help then!
M: I see. What kind of help?
W: Well, the most important thing is helping the customers. I also want someone to do a bit of cleaning.
M: Fine. How much do you pay?
W: If you are under 18, it’s £5 an hour.
M: Actually, I am 18.
W: Then, it’s£7 an hour.
M: Sounds great! Err, where is the shop? I’ve never been there.
W: It’s on Happy Street.
M: OK. Got it. When should I come and talk about the job? I’m free on Wednesday afternoon.
W: I am free, too. See you at 3:00?
M: Yes, sure. Thank you very much.
W: You are welcome.

听力测试到此结束,请同学们继续完成其它试题。


 

文章来源天 添 资
源网 W ww.tt z
y w.CO
M

Copyright ? 2014-2018 www.ttzyw.com,All Rights Reserved 桂ICP备05002647号