老高考创新英语一轮复习课时提能练1个人、家庭、社区及学校生活
加入VIP免费下载

老高考创新英语一轮复习课时提能练1个人、家庭、社区及学校生活

ID:718165

大小:81.5 KB

页数:9页

时间:2021-06-08

加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
1/9 课时提能练(一) Ⅰ.阅读理解 A (山东省德州市 2020 届高三期末考试)The year was 1999.I was 18, living with friends in a town about an hour north of Milwaukee.Desperate for adventure, we often talked about haunted(闹鬼的) locations, and even wandered around the woods near Rienzi Cemetery.So when a friend shared a story about an abandoned house just down the road from Rienzi, how could I possibly resist? The group of us jumped in the car and headed off into the wild unknown, completely unaware of the misfortune that would soon befall us. The house was isolated, overgrown and barely visible from the road.Most of its windows were broken.It seemed completely neglected except the locked door and a “NO ENTRY” sign outside.How would anyone notice, or possibly even care, if we went in and looked around? We stole inside, hoping for anything to prove the legend.Nothing valuable was found until an old letter, addressed to a Mr.J.Witherell,caught my eye.Its paper was stiff and yellowed.Excited by the physical evidence, I slipped the letter into my back pocket.I was about to exit the house when I noticed fire trucks and police cars lining up out on the road.While most of us were exploring the house, one of us managed to knock a fire detector off the ceiling, which triggered an automated alarm at the fire department.I quickly alerted the others, but there would be no escape. After a moment of panic, we decided to go outside and face the music.To avoid a theft charge, I left the letter where it was before stepping outside. The result? Not only did we all get fined for entering, we were required to pay for property damage totaling $1,500 each-too much for us to afford. For so many years, I have been wondering: Why is the deserted house so heavily protected with detectors and other security measures? Why is the property regularly maintained? What's the story behind that mysterious letter? 2/9 【语篇解读】 本文是一篇记叙文,讲述了作者和几个伙伴去一间废弃的房 屋探险的故事。他们其中一个人把一个火灾探测器从天花板上碰了下来,触发了 自动消防警报,引来警察和消防员。最后大家都受到了惩罚。 1.What did the shabby appearance of the house seem to remind the kids? A.They would have no trouble entering it. B.Their entry would bring them a surprise. C.Their entry would disturb the neighbors. D.Their behavior would be noticed by its owner. A [细节理解题。根据第二段中的“How would anyone notice,or possibly even care,if we went in and looked around?”可知,房屋的破烂外表让他们 认为如果进去四处看看也没有谁会注意到,甚至没人会在意。故选 A 项。] 2.Why did the author attempt to take the letter away? A.It might reveal who had been maintaining the house. B.It might help uncover the mystery of the abandoned house. C.It must have been written to disclose a tragedy. D.It was the evidence of the house being heavily protected. B [推理判断题。根据第三段中的“We stole inside,hoping for anything to prove the legend.”和“Excited by the physical evidence,I slipped the letter into my back pocket.”可知,作者和伙伴们走进屋里,希望有东西能证明房子的秘 密,直到作者发现一封信。作者认为这就是物证,因此想把它带走,希望它能够 帮助揭开这所废弃房子的秘密,B 项中的 uncover the mystery 意为“揭露秘密”。 故选 B 项。] 3.What led the police cars and fire trucks to arrive so quickly? A.The police officers were checking there. B.The house owner reported to the police. C.The police cars were passing by accident. D.Someone set off the fire alarm system. D [细节理解题。根据第三段最后两句可知,他们中的一个人竟把火灾探 测器从天花板上碰了下来,从而触发了自动消防警报。故选 D 项。] 4.What can we infer from the last paragraph? 3/9 A.The empty house has been under strict protection. B.The author wonders why they got fined. C.No maintenance of the house is conducted regularly. D.There is much mystery about the abandoned house. D [推理判断题。根据文章最后一段可知,作者一直在回想:为什么这座 荒废的房子被消防探测器和其他安全措施保护得这么严密?为什么要定期维护 里面的所有物?那封神秘的信的背后的故事是什么?由此可知,关于那座废弃的 房子,依然有很多谜团,故选 D 项。] B The University of Auckland Online Education-What to Expect Most online programs of the University of Auckland (UOA) are 100 percent online so that students do not come to the school campus.Instead, UOA has designed a mediarich, easytouse learning environment through a Learning Management System (LMS). ·Discipline (纪律) With disciplined work habits, you are likely to succeed as an online student.It is up to you to log on to your course and meet your own deadlines. ·Time Management In order to earn competitive grades, plan on spending a minimum of 20- 25 hours a week on each course.UOA courses operate on a sevenweek schedule, with start dates in January, March, May, July, September and November.Students are able to complete two courses per semester by taking one sevenweek course at a time. ·Professional Connections Many of the UOA faculty (教员) who teach online have connections to industry, so the online learning environment ensures access to diverse expertise and practice.It includes an extensive network of professionals in a variety of industries. “I work as an IT manager: And right from the very beginning, every class I took was relevant to what I was doing at work.The wide range of courses gave 4/9 me a strong foundation for my career development.” -Jim Heilman, Computer Information System graduate ·Technology It goes without saying that technology plays a vital role in online learning.You will need a highspeed Internet connection and basic computer skills.For specifics, please click here to visit our Technology page. 【语篇解读】 本文是一篇应用文,主要介绍了奥克兰大学开设的网上学习 课程的基本信息,包括学习纪律、时间安排、师资配备以及科技设施等。 5.How long does it take to complete one course? A.One semester. B.Seven weeks. C.Several months. D.At least 20-25 hours. B [细节理解题。根据 Time Management 部分中的“UOA courses operate on a sevenweek schedule”可知,完成一门课程学习的时间为七周。故选 B 项。] 6.Why is Jim Heilman mentioned? A.To set a good example. B.To recognize an excellent graduate. C.To prove benefits of professional connections. D.To show effective methods of online learning. C [推理判断题。根据吉姆所说的话可知,吉姆是一名 IT 经理,他所上的 每一门课都与他的工作相关。多元化的课程为他的职业发展打下了坚实的基础。 由此可知,在奥克兰大学可以学到与专业相关的知识。由此可推断出,提及吉 姆·海尔曼是为了展示与专业联系的益处。故选 C 项。] 7.Where is the text probably taken from? A.A college website. B.An academic magazine . C.A course brochure. D.An online advertisement. A [推理判断题。根据文章内容可知,本文主要讲的是奥克兰大学的在线 教育课程,结合文章最后一句“For specifics,please click here to visit our 5/9 Technology page.”可推知,本文应选自一个大学网站。故选 A 项。] C (浙江省名校协作体 2020 年高三第二次联考)Every year, thousands of teenagers participate in programs at their local art museums.But do any of them remember their time at museum events later in life? A new report suggests that the answer is yes and finds that alumni(毕业生) of artsbased museum programs credit them with changing the course of their lives, even years after the_fact. The Whitney Museum of American Art, the Walker Art Centre and the Museum of Contemporary Art Chicago recently asked researchers to conduct a study to find out how effective their longstanding teen art programs really are.They involved over 300 former participants of four programs for teens that have been in existence since the 1990s.Alumni, whose current ages range from 18 to 36,were invited to find out how they viewed their participation years after the fact. Among the alumni surveyed, 75 percent of alumni rated the teen program experience as the most favorable impact on their own lives, beating family, school and their neighborhoods.Nearly 55 percent thought that it was one of the most important experiences they'd ever had, regardless of age.And twothirds said that they were often in situations where their experience in museums affected their actions or thoughts. It turns out that participating in art programs also helps teens keep enthusiastic about the arts even after they reach adulthood:96 percent of participants had visited an art museum within the last two years, and 68 percent had visited an art museum five or more times within the last two years.32 percent of program alumni work in the art industry as adults. Though the study is the first of its kind to explore the impact of teenspecific art programs in museums,it reflects other research on the important benefits of engaging with the arts.A decade of surveys by the National Endowment for the Arts found that childhood experience with the arts is significantly associated with their incomes and educational attainments as adults.Other studies have linked art education to everything from lower dropout rates to improvement in critical thinking skills. 6/9 【语篇解读】 本文是一篇说明文,文章以真实的科学研究结果为基础,通 过举例子、列数字等方式,向我们介绍了在学生时代参加艺术博物馆项目活动和 接受艺术教育给学生的思想和行为带来的积极影响。 8.What does the underlined phrase “the fact” in Paragraph 1 refer to? A.Changing the course of children's life. B.Participating in childhood art programs. C.Organizing artsbased museum programs. D.Remembering the time at museum events. B [词义猜测题。根据画线短语所在句句意可知,在多年以后,参加过这 些艺术博物馆活动项目的毕业生们仍然将生活中的一些变化归功于这些项目,定 冠词 the 表明单词 fact 指的是前面提到过的事物,而在前文中毕业生们多年前经 历的事情就是他们参加博物馆活动项目(their time at museum events),故选 B 项。] 9.What does Paragraph 2 mainly talk about? A.The result of the study. B.The process of the study. C.The approach to the study. D.The object and content of the study. D [主旨大意题。通读第二段的内容可知,本段主要介绍了关于艺术活动 项目的有效性的研究对象(Alumni...were invited to find out how they viewed their participation years after the fact.)和研究内容(to find out how effective their longstanding teen art programs really are),故选 D 项。] 10.What can be inferred from the study mentioned in the text? A.Passion for arts may remain long in kids' whole life. B.No other studies exist concerning the benefits of the arts. C.Age matters in how people view their art experiences. D.Children taking part in art programs will work in the art industry. A [推理判断题。根据第四段中的“It turns out that participating in art programs also helps teens keep enthusiastic about the arts even after they reach adulthood”可知,被调查的学生中大多数在成年以后仍然受到曾经参加艺术项目 7/9 活动的积极影响,故选 A 项。] 11.Which of the following can be the best title for the text? A.How Is Art Connected to Our Life? B.Can Art Education Affect Our Income? C.What Should Art Museums Do for Kids? D.Should Children Walk into Art Museums? D [标题归纳题。根据全文内容可知,本文主要介绍了艺术博物馆活动项 目带给学生的终身积极影响,围绕 D 项所提的问题展开描述,故选 D 项。] Ⅱ.阅读七选五 (滨州市名校联合 2020 届高三第三次质检) How to Be a Good Listener in Class Being a good student means being a good listener.Whether you're a young student or entering college, it's important to learn to pay attention in class and take good notes that will help you succeed.__1__. Be prepared for class When it's time to go to class, make sure you've got everything that you need ready to go, so you won't have to miss anything because you're struggling to catch up.__2__.In general, you want to make sure you have, for each class: notebooks, pencils already sharpened or pens that work well, books needed for class,assignments that are due and specialty stuff for a particular class. Look at the teacher __3__.When your teacher is talking, your eyes should be to the front.Don't look out the window, or at the kids next to you, or at the phone you're trying to hide under your desk.Look at your teacher and what is being presented. __4__ Concentrate on understanding the broad concepts, and don't try to catch every single word.Listen for key words and concepts that your teacher mentions, and pay attention to what's written on the board.Anything that the teacher takes the time to write down on the board is extremely important.Also,anything that is 8/9 repeated multiple times is very important. Take good notes Have a different notebook for each class, and have some pencils or pens ready to go when you want to take notes.__5__.It's not necessary to have a total record of everything your teacher says.As long as you try to keep up and write down important ideas,taking notes is a good way of paying attention in class. A.Listen to important ideas B.Remember what you hear C.Only write down key words D.Good listening starts with good watching E.Have good notetaking materials ready to go F.Learn to listen well and set yourself up for success by staying focused G.You'll miss part of a lecture if you're trying to finish your homework before class starts 【语篇解读】 本文是一篇说明文。文章介绍了高效听课的技巧:课前充分 准备,上课时目光紧跟老师所演示的,学会听重点,做好课堂笔记。 1.F [考查承上启下句。F 项中的“Learn to listen well”和本文标题对应, “set yourself up for success”和该空前的“help you succeed”对应,“staying focused”和该空空前的“pay attention in class”对应,故 F 项点明要学会高效 听课,保持专注,为成功作准备,同时引出下文介绍高效听课的具体技巧。] 2.G [考查细节支撑句。根据本段的小标题和空前的句子可知,G 项“如 果你试图在课程开始前才完成你的作业,你将错过部分的(正式上课前的)课程内 容”承接上文,符合语境。] 3.D [考查段落主旨句。根据本段小标题和空后的内容可知,本段主要介 绍第二个技巧:上课时目光要紧跟老师。故 D 项“高效的听课始于好的注视” 与小标题呼应,同时还能统领下文。] 4.A [考查段落主旨句。根据该部分的内容可知,本段主要介绍上课时要 学会听重点,不要试图去理解每一个单词,故 A 项作本段小标题最佳。] 5.C [考查细节支撑句。根据下文的“It's not necessary to have a total record of everything your teacher says.As long as...important ideas”可知,C 项“只 9/9 记录关键词”符合语境。]

资料: 3.2万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料