老高考创新英语一轮复习课时提能练23(重要)国际组织与社会公益机构
加入VIP免费下载

老高考创新英语一轮复习课时提能练23(重要)国际组织与社会公益机构

ID:718155

大小:85 KB

页数:9页

时间:2021-06-08

加入VIP免费下载
温馨提示:
1. 部分包含数学公式或PPT动画的文件,查看预览时可能会显示错乱或异常,文件下载后无此问题,请放心下载。
2. 本文档由用户上传,版权归属用户,天天资源网负责整理代发布。如果您对本文档版权有争议请及时联系客服。
3. 下载前请仔细阅读文档内容,确认文档内容符合您的需求后进行下载,若出现内容与标题不符可向本站投诉处理。
4. 下载文档时可能由于网络波动等原因无法下载或下载错误,付费完成后未能成功下载的用户请联系客服处理。
网站客服:403074932
资料简介
1/9 课时提能练(二十三) Ⅰ.阅读理解 A (2020·石家庄市阶段性训练)Being the world's most trusted volunteer organization, IVHQ (International Volunteer Headquarters) offers volunteer programs in more than 50 destinations. Here are a few of them. Marine Conservation Volunteer Program Volunteers of this program work in Queensland, Australia.You will join conservation efforts like collecting sea rubbish. Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Be able to swim. Speak fluent English. Present a police check.Have travel insurance. Complete our free predeparture training. Fees: 1 week $1,010, 2 weeks $2,020, 3 weeks $2,980 Shriners Hospitals for Children Program Volunteers in Shriners Hospitals for Children in Honolulu,Hawaii need to pick up patients,deliver supplies and tutor patients. Requirements: Volunteers must be at least 16 years old. Be available to volunteer two hours per week for at least five months.Agree to a police check and a drug test. We offer free training upon your arrival. Fees:No fees are needed. Youth Support Volunteer Program Volunteers are placed in community centers of New Orleans,Louisiana, USA to provide tutoring and positive activities for the youth. You can also help organizations by beautifying spaces , reorganizing classrooms and preparing materials. Requirements:Volunteers need to be 18 years old and over.Have travel insurance and provide a police check.The training fee is included in the program fee. Fees:1 week $520, 2 weeks $825, 3 weeks $1,125 2/9 Preschool English Program Volunteers working in Cusco, Peru will teach English in preschools with younger children of four to five years old. Requirements:18 years old and over. No previous teaching experience is required, but a basic understanding of Spanish is required. The emergency contact, police check and resume (个人简历) are required. Training will be conducted online for free. Fees:1 week $320, 2 weeks $550, 3 weeks $735 【 语 篇 解 读 】 本 文 介 绍 了 国 际 志 愿 者 总 部 (International Volunteer Headquarters)的四个志愿者服务项目的招募信息。 1.Which program suits a 17yearold volunteer? A.Marine Conservation Volunteer Program. B.Shriners Hospitals for Children Program. C.Youth Support Volunteer Program. D.Preschool English Program. B [细节理解题。根据 Shriners Hospitals for Children Program 部分中 的“Volunteers must be at least 16 years old.”可知,Shriners Hospitals for Children Program 适合 17 岁的志愿者,故选 B。] 2.What should the volunteers do in Youth Support Volunteer Program? A.Collect sea rubbish. B.Pick up and tutor patients. C.Reorganize classrooms. D.Teach the English language. C [细节理解题。根据 Youth Support Volunteer Program 部分中的“You can also help organizations by beautifying spaces,reorganizing classrooms and preparing materials.”可知,在这个项目中,志愿者可以帮助重新安排教室,故 选 C。] 3.What is required for the programs in Australia and Peru? A.A police check. B.The travel insurance. C.A drug test. D.The emergency contact. 3/9 A [细节理解题。根据题干关键词 Australia and Peru 定位到 Marine Conservation Volunteer Program 部 分 中 的 “Present a police check” 和 Preschool English Program 部分中的“The emergency contact,police check and resume(个人简历) are required.”,由此可知,两个项目都需要无犯罪记录证明, 故选 A。] B A simple project to help a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other,after learning there were local children who slept on the floor.Shocked to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need. Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41,had a thriving career. He coached his kids' sports teams and fished in the nearby river. But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed course. Using safety guidelines and his daughter's bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded-along with Mickelson's bunk bed output. “That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15.Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.” With the motto “No kid sleeps on the floor in our town”,the nonprofit and its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America.But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice:advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went from making “great money to zero money”. He's never looked back. “I found that the need I have isn't financial,”he said. “The need I have is seeing the joy on kids' faces,knowing that I can make a difference.” 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。Mickelson 为了让自己社区的无床可睡 4/9 的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。 4.Why did Mickelson set up Sleep in Heavenly Peace?A.To help the poor children. B.To make a big fortune. C.To inspire his community. D.To get more donations. A [细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace,a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.”可知,Mickelson 创建这个非营利组织是为了帮助贫困儿童。] 5.What do we know about Luke Mickelson? A.He had his own fish farm. B.He changed his career from time to time. C.He used to sleep on the floor when he was a kid. D.He originally had a relaxing and pleasant life. D [推理判断题。根据文章的第二段,尤其是最后一句“But when he met children who were sleeping on the floor,his peaceful life changed course.”可 推知,Mickelson 一开始过着轻松、舒适的生活。] 6.How did other people react to Mickelson's project? A.They showed little interest in it. B.They were supportive and involved in it. C.They were doubtful about the safety of the bunk bed. D.They volunteered to buy beds with their own money. B [细节理解题。根据第三段中的“He recruited friends and family members to help around the holidays.As the word spread,interest and involvement from his and other communities flooded”可知,Mickelson 的朋友和其他家庭成员都 来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来,由此可知,人们对 Mickelson 创建 的这个组织非常支持,并且积极参与。] 7.What is Mickelson's attitude to the nonprofit? A.Ambiguous. B.Defensive. C.Cautious. D.Positive. 5/9 D [推理推断题。根据文章最后一段,尤其是“The need I have... make a difference.”可知,Mickelson 想要看到孩子们脸上的喜悦,他知道他在做一些有 影响的事;由此可推知,他对这个组织持积极的态度。] C (2020·江西省重点高中盟校联考)In the remote mountains of South Korea, about as far away as one can get from the country's hightech cities,teenage Internet addicts are turning up for a 12day boot camp. Kyle Won's addiction is out of control. He spends 10 hours a day on the Internet.Now Kyle's smartphone is taken away.“I'm really worried because I won't have my phone for 12 days but I trust other things will fill my time,” he said. The teachers here do what they can to get them socializing again;for many,the only friends they have had are online. “I have relationships on the Internet and a real distance has grown with my reallife friends and I know it's not good,” Kyle said. The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions. “We teach them methods of selfmanaging their desire to use the Internet so they can continue to use them when they go back home,” Shim Yongchool,a teacher here, said. After just two days Kyle said it was helping. He's set a good example to others though he hasn't reached the goal completely. South Korean psychiatrists (精神病学家) are urging more actions as they are finding evidence that too much screen time is a barrier to the developing minds.Professor Kang Seak Young from Dankook University said the addiction was damaging critical thinking.“It affects the frontal lobes (额叶) which are important for critical analysis,” Professor Kang said. “Reading a book while guessing what happens in the story next shows activity in frontal lobes but playing popular computer games for a long time shows no activity.” South Korea is one of the most wired nations on Earth, but it does have a cost. One in every 10 kids is an addict, so the country is now learning how to manage its hightech future to avoid more serious consequences. 【语篇解读】 每 10 个韩国青少年中就有 1 个染上网瘾。韩国政府为此建 6/9 立了戒网瘾训练营,训练营的老师们帮助有网瘾的孩子们重建与现实世界的联 系,教给他们合理使用网络的方法。 8.What do the teachers in the camp teach teenagers to do? A.Selfmanage their smartphones. B.Attain something beyond the Internet. C.Make online friends more wisely. D.Keep away from electronic products. B [推理判断题。根据第二段中的“The teachers here do what they can to get them socializing again”和“The teachers show them other possibilities and bring back dreams and hopes that have been buried by their addictions.”信息可知, 这里的老师尽其所能让学生们重新融入社会,向他们展示人生其他的可能性,并 让他们意识到被网瘾所埋葬的梦想和希望。由此推知,这里的老师们帮助孩子们 获得网络以外的东西。] 9.Why does the author mention Kyle's story? A.He faced the most serious addiction. B.He has succeeded in kicking the addiction. C.He's the representative of the addicts. D.He participated in the camp actively. C [推理判断题。根据第二段中的“Kyle Won's addiction is out of control.He spends 10 hours a day on the Internet.Now Kyle's smartphone is taken away.““After just two days Kyle said it was helping”等信息对 Kyle 和训练 营的介绍可知,作者以 Kyle 为代表,谈论网瘾青少年在戒网瘾训练营的相关情 况。] 10.What does Paragraph 3 intend to tell us? A.The importance of offline reading. B.The effects of frontal lobes on thinking. C.The popularity of kids' Internet games. D.The harm of Internet addiction to brains. D [段落大意题。第三段主要谈到了韩国精神病学家呼吁采取更多行动, 因为他们发现,用电脑的时间过长阻碍大脑的发育,这种上瘾会影响大脑额叶, 7/9 损害批判性思维。由此推知该题应选 D。] 11.Which saying can explain the underlined sentence in the last paragraph? A.There are two sides to every coin. B.No pain,no gain. C.It's good to learn at another man's cost. D.Prevention is better than cure. A [句意理解题。根据画线句“South Korea is one of the most wired nations on Earth,but it does have a cost”和其后的“One in every 10 kids is an addict” 可知,韩国是世界上网络最发达的国家之一,但这也是有“代价”的,网络的普 遍导致韩国十分之一的孩子网络上瘾。因此画线句应表明了事物都有两面性,有 利亦有弊。故 A 项 There are two sides to every coin“凡事都有两面性”正确。 No pain,no gain“不劳无获”;It's good to learn at another man's cost“前 车之覆,后车之鉴”;Prevention is better than cure“预防胜于治疗”。] Ⅱ.阅读七选五 (2020·浙江省金华十校模拟)There are many kinds of book clubs where members discuss a different book every month. What about dinner clubs, where people get together once a month or four times a year to make and eat dinner? In the dinner club that I joined, the hostess of the dinner club would prepare a big dinner first. 1 This was the beginning of our dinner club. There are two variations of dinner clubs. One has a group of people who try a different restaurant once a month. 2 When they all meet, they order and share different dishes. This is a great idea, especially if you live in a big city where there are hundreds of different restaurants. 3 One way is to have the hostess for the month decide on a type of food. The hostess is responsible for cooking the entrees. The other members make different courses at home, like salad and dessert, and bring them to the dinner club. For an even more exciting and interactive type of dinner clubs, the entire group comes together in the hostess' kitchen. 4 In this way the members of the group learn about not only different types of food, but also different methods of cooking. The great thing about a dinner club is that it serves in many different ways. 8/9 You can make the dinner club even more special one month by inviting partners. 5 A stayathome mother can get a couple of other stayathome mothers together and start a children's lunch club. If you have a group of friends that love to get together and experiment with different types of food, the possibilities are endless! A.They prepare the entire meal in a group effort. B.Usually one member decides on the restaurant. C.Then the members would begin discussing the food. D.They are likeminded people with similar education level. E.The second kind of dinner clubs has many different forms. F.It offers regular wellorganized social events in selected places. G.Couples can get together for some food and great conversations. 【语篇解读】 本文是一篇说明文。主要讲述了饮食俱乐部的组织方式以及 给人们带来的好处。 1.C [考查细节支撑。根据前文中的“the hostess of the dinner club would prepare a big dinner first”及后文中的“This was the beginning of our dinner club.”可知,主持人先将饭菜准备好,然后俱乐部的成员们开始品评这些食物, 这是饮食俱乐部活动的开始。故选 C。] 2.B [考查细节支撑。根据前文中的“a group of people who try a different restaurant once a month”可知,这里讲述的是在餐馆里面举办饮食聚会,再结 合后文中的“When they all meet”可知,空处所填的内容需要表明怎样选择餐 馆,故选 B。] 3.E [考查段落主旨。根据第二段第一句“There are two variations of dinner clubs.”以及第二句中的“One has”可知,第三段讲述的是饮食俱乐部举办的第 二种方式,故选 E。] 4.A [考查细节支撑。根据前文中的“the entire group comes together in the hostess' kitchen”及后文中的“learn about not only different types of food, but also different methods of cooking”可知,空处所填的内容需要表明俱乐部 成员聚集到厨房后该做什么才能既可以了解不同的食物又可以学习做饭菜的方 法,故选 A。] 5.G [考查细节支撑。根据前文中的“by inviting partners”以及后文所举 9/9 的例子“get a couple of other stayathome mothers together” 可知,该空所 填的内容需要表明邀请俱乐部伙伴之后该如何做,这样才能与该空后所举的例子 联系起来,故选 G。]

资料: 3.2万

进入主页

人气:

10000+的老师在这里下载备课资料